Costa Coffee stawia na cold brew

Tajemnicą jej smaku jest sposób przygotowania. Zmielone ziarna, zalane zimną wodą, muszą nasiąkać przez 20 godzin, aby uzyskać swój niepowtarzalny smak, pozbawiony goryczy i  kwasowości – będący prawdziwą kawową esencją.

Dzięki tak starannemu procesowi przygotowywania, napój zawiera większą ilość kofeiny, a mimo to kawa jest lekka i orzeźwiająca. Cold Brew jest przygotowywane i serwowane na zimno, ponieważ nic nie orzeźwia tak, jak dobrze schłodzona kawa z kostkami lodu. Cold Brew będzie dostępne w dwóch opcjach – klasycznej czarnej dla tych, którzy stronią od mleka, ale również z zimną, mleczną pianką, która utrzymuje niską temperaturę kawy.

Przed miłośnikami orzeźwiających letnich napojów nie lada gratka, ponieważ poza Cold Brew w kawiarniach Costa Coffee będzie można napić się Kinley Espresso Tonic. To kolejny chłodzący w upalne dni drink, podany na kostkach lodu, a dodatkowo soczysty i słodki dzięki pomarańczy oraz wyrazisty dzięki połączeniu toniku oraz espresso.

Orzeźwiająca klasyka

Na miłośników klasyki czekają tradycyjne kawy na zimno, przygotowywane na bazie espresso –Iced Cappuccino, Iced Flat White i Iced Caffe Latte. Aromatyczne espresso, schłodzone mleko, pianka w towarzystwie kostek lodu, to prosty przepis na letnie orzeźwienie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.