Dania z Delivery Week dla babci i dziadka

Udostępnij artykuł
W te wyjątkowe dni, dobrym prezentem może być obiad z restauracji do dostawą. 21 i 22 stycznia to najlepsze powody do upominku w postaci posiłków. Festiwalowe, dwudaniowe menu, skomponowane specjalnie na to wydarzenie kosztuje 39 zł za osobę! Na DeliveryWeek.pl czekają propozycje przygotowane przez restauracje.

#Diverso Ristorante Italiano

Może Dzień Babci i Dziadka jest idealną okazją, aby spróbować Pizzy Gourmet na 25-letnim zakwasie z szynką Spianata, gruszką i orzechami włoskimi lub ręcznie robionego tagliatelle z domowym pesto.

#Restauracja Baczewskich

Jeśli chcesz sprezentować dziadkom wyjątkową kolację na najwyższym poziomie, warto skorzystać ze specjalnej oferty z dowozem z Restauracji Baczewskich. Chef Kuchni w ramach przystawki przygotował m.in. kawior z bakłażana z papryką opiekaną, jogurtem i sezamem. Danie główne to pierogi z kaczką w sosie winno-wiśniowym.

#Meze by Teo Vafidis and Sons

Nietuzinkowe dania czekają także w “Meze Vafidis and Sons” – greckiej restauracji znajdującej się niemal w sercu Warszawy. W festiwalowym menu znajduje się Gyros Hirinos, czyli najpopularniejsze danie kuchni greckiej. To wolno opiekane i długo marynowane mięso wieprzowe podawane z pitą, pomidorem, cebulą, ziemniaczkami Meze oraz tzatzikami.

#Momu pieczemy dymem

To właśnie tu w opcji wege zamówisz paprykę faszerowaną warzywami na musie pomidorowo-ziołowym oraz Ravioloni szpinakowe z bawolą ricottą w sosie winno-maślanym z pomidorkami i pudrem ziołowym. W opcji mięsnej czeka na Was burger z pastrami wołowym, piklowanym ogórkiem, marynowaną dynią, sosem rosyjskim i frytkami, a także pasztet z kaczki z żurawiną.

#Zielnik

Jeśli Twoi dziadkowie są fanami kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, postaw na tradycję i klasyki z restauracji Zielnik. Twoim najbliższym z pewnością przypadnie do gustu krem z dyni z oliwą dyniową oraz noga z kaczki z sosem wiśniowym, ziołowymi kopytkami i zasmażanymi buraczkami. W menu wege znajdziesz m.in. risotto grzybowe z parmezanem.

Zamówienia można składać online najpóźniej dzień wcześniej – do godziny 23.00 na następny dzień i kolejne.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać
się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.01.2021
Aktualizacja: 20.01.2021