Festiwal Grilla w Nosalowy Dwór Resort & Spa w Zakopanem za nami

W sobotę 1 sierpnia na otwartym terenie przy wiatach grillowych kompleksu odbyło się wydarzenie kulinarne. Legendarne marki kultowych sosów TABASCO® oraz naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman, przygotowując osiem pozycji grillowego menu, zapewniły możliwość poznania i odkrycia zupełnie nowych smaków czy niuansów grillowania.

Partnerzy wydarzenia, jako główny cel postawili sobie przygotowywanie dań z najwyższą, kulinarną starannością i jakością,  które zapewnili lokalni dostawcy (przyp. red. PCD Salami). Na odwiedzających czekały również wyselekcjonowane steki wołowe (przyp. red. Polskie Steki) czy przekąski mięsne (przyp. red. Tarczyński). Swoje ulubione potrawy znaleźli również fani opcji bez mięsa, a na bazie warzyw i owoców czy serów (przyp. red. Albert Fresh, Mlekovita).

Odwiedzający festiwal  mieli możliwość spotkania się ze znanymi i lubianymi szefami kuchni. Swój kunszt zaprezentowali Kuba Steuermark, Szymon Czerwiński, Aureliusz Wilk, Marcin Molik, Marcin Kuc, Sebastian Wilczek, Kacper Salzman, Gerard Rytter oraz Grzegorz Bukowiec. 

W trakcie wydarzenia zaprezentowano  różne metody grillowania (grille węglowe, grille gazowe – Weber, grille elektryczne Tefal), aby podnieść świadomość w zakresie właściwego grillowania i zdrowego odżywiania się.

Organizatorzy zadbali również o bezpieczeństwo gości w dobie epidemii wirusa SARS-CoV-2, niezbędne w trakcie organizowania imprezy plenerowej. Okoliczności (czas wzrostu wykrytych zakażeń COVID-19) i czas prowadzenia wydarzenia wymusiły na organizatorach zachowanie i procesowanie szczególnych środków bezpieczeństwa dla uczestników oraz spełnienia wszelkich wytycznych PSSE w zakresie organizacji wydarzeń kulturalno rozrywkowych w czasie pandemii. Wszystkie te wytyczne zostały wdrożone i przestrzegane niezwykle rygorystycznie.

Z całą pewnością każdy z obecnych mógł odkryć nowe smaki, sprawdzić oryginalne receptury, spędzić miło czas w przepięknej scenerii polskich Tatr oraz poszerzyć wiedzę i odkryć inspiracje dla wielu pysznych dań z grilla.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.