Co to były za emocje! Co to był za dzień! Cóż to był za wieczór! W konkursie
Food Business Awards 2019 organizowanym przez nasze redakcje Nowości Gastronomicznych oraz Horecanet.pl, już po raz ósmy, Jury wyłoniło zwycięzców w 18 kategoriach. W tym roku, ponownie padł rekord zgłoszeń. Nadesłano ich aż 350 ze 100 restauracji oraz inicjatyw gastronomicznych z całej Polski! Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody, odbyła się w poniedziałek 9 września, w Warsaw Marriott Hotel. Wydarzenie towarzyszyło XVII Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2019.
Organizowany przez BROG B2B wydawcę m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee oraz portalu Horecanet.pl konkurs Food Business Awards to unikalna okazja do promocji najlepszych firm i lokali gastronomicznych w Polsce, a także wyjątkowa możliwość uhonorowania pracy i osiągnięć właścicieli oraz personelu. To również narzędzie służące kształtowaniu pozytywnego wizerunku całej branży w naszym kraju. Jury konkursu złożone jest z prelegentów i panelistów dorocznego Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Zgodnie z punktacją przez nich przyznaną, wybierani są finaliści oraz zwycięzcy poszczególnych kategorii. Zgłoszenie, udział w konkursie oraz całodziennym Forum nigdy nie wiąże się z żadną opłatą!
PEŁNA LISTA FINALISTÓW I ZWYCIĘZCÓW FOOD BUSINESS AWARDS 2019
KATEGORIA DEBIUT KONCEPTU
Finaliści:
Tabu
Słony Spichlerz
Pastrami Bistro
Zwycięzca: Słony Spichlerz
KATEGORIA NOWATORSKA STRATEGIA MARKETINGOWA
Finaliści:
Orzo People-Music-Nature
Etno Cafe
Mr. Pancake/Pizza Boyz
Salad Story
Brooklyn Restaurant & Bar
Zwycięzca: Orzo People-Music-Nature
KATEGORIA EFEKTYWNY ROZWÓJ MARKI
Finaliści:
Sen Warsaw
Makarun
Etno Cafe
Zwycięzca: Sen Warsaw
KATEGORIA NAJCIEKAWSZY WYSTRÓJ/ DESIGN
Finaliści:
Sen Warsaw
Tutti Santi
Isto
Zwycięzca: Sen Warsaw
KATEGORIA KONCEPT STREET FOOD / FOOD TRUCK
Finaliści:
Nocny Market
Gringo Bar
Makarun
Zwycięzca: Nocny Market
KATEGORIA FAST FOOD
Finaliści:
MariCruz – mission burrito
Krowarzywa
Salad Story
Zwycięzca: MariCruz – mission burrito
KATEGORIA WYDARZENIE KULINARNE ROKU
Finaliści:
Restaurant Week
Nocny Market
Concordia Taste – “Gotujemy dla Ziemi!”
Zwycięzca: Restaurant Week
KATEGORIA KAWIARNIA – BISTRO
Finaliści:
Etno Cafe
Green Caffe Nero
Bułkę przez Bibułkę
Zwycięzca: Green Caffe Nero
KATEGORIA RESTAURACJA HOTELOWA
Finaliści:
Papieroovka Cider Garden (Hotel Sadova)
Restauracja Destylarnia (Pałac Mierzęcin)
Challenge ’32 (Renaissance Warsaw Airport Hotel)
Gard Taste Scandinavian Gdynia (Courtyard By Marriott Gdynia Waterfront)
Restauracja Regionalna (Nosalowy Dwór)
Zwycięzca: Restauracja Destylarnia (Pałac Mierzęcin)
KATEGORIA RESTAURACJA BEZ OBSŁUGI KELNERSKIEJ
Finaliści:
Gringo Bar
5 Składników
Krowarzywa
Mari Cruz – mission burrito
City Break Restobar
Zwycięzca: Gringo Bar
KATEGORIA RESTAURACJA Z OBSŁUGĄ KELNERSKĄ DZIAŁAJĄCA W SIECI
Finaliści:
Tutti Santi
ORZO People-Music-Nature
Jeff’s
Zwycięzca: ORZO People-Music-Nature
KATEGORIA RESTAURACJA Z OBSŁUGĄ KELNERSKĄ DZIAŁAJĄCA INDYWIDUALNIE
Finaliści:
Otto Pompieri
Pastrami Bistro
Isto
Restauracja Destylarnia
Der Elefant
Garmasz Butcher & Restaurant
Zwycięzcy: Isto, Otto Pompieri
KATEGORIA RESTAURACJA – KUCHNIA WEGAŃSKA / WEGETARIAŃSKA
Finaliści:
ORZO People- Music-Nature
Vegab
Krowarzywa
Zwycięzca: Krowarzywa
KATEGORIA RESTAURACJA – TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA
Finaliści:
Pierogarnia Stary Toruń
Biała – zjedz i wypij
Podwale 25 Kompania Piwna
Zwycięzca: Biała – zjedz i wypij
KATEGORIA RESTAURACJA TRADYCYJNE KUCHNIE ŚWIATA
Finaliści:
Shipudei Berek
Tutti Santi
Otto Pompieri
Zwycięzca: Tutti Santi
KATEGORIA NAJLEPSZE MENU
Finaliści:
Weranda Bistro
Der Elefant
Shipudei Berek
Mr. Pancake / Pizza Boyz
Isto
Zwycięzcy: Der Elefant, Isto
KATEGORIA KONCEPT SPOŁECZNIE ODPOWIEDZIALNY (CSR) POD PATRONATEM ZP HORECA
Finaliści:
Krowarzywa
Restaurant Week
Kuchnia za ścianą
Zwycięzca: Restaurant Week
KATEGORIA KONCEPT PRZYJAZNY ŚRODOWISKU POD PATRONATEM ZP HORECA
Finaliści:
Krowarzywa
EKOlogika
Kuchnia za ścianą
Zwycięzca: EKOlogika
Rozstrzygnięcie konkursu było zwieńczeniem XVII Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2019. Wszystkim finalistom i zwycięzcom raz jeszcze serdecznie gratulujemy! Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji wydarzenia oraz w konkursie Food Business Awards! Dostawców zapraszamy do współpracy i uczestnictwa w konkursie Supplier of the Year!
Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione