W warszawskich lodziarnio-kawiarniach pojawił się wybór bożonarodzeniowych wypieków przygotowywanych według tradycyjnych, rodzinnych receptur we własnych pracowniach cukierniczych marki.
Grudzień to w naszych pracowniach cukierniczych czas radosnego pośpiechu. Na świątecznym stole nie może zabraknąć domowych ciast, które są dla nas wspomnieniem beztroskiego dzieciństwa i Wigilii spędzonej w gronie najbliższych. Przygotowujemy je na bazie tradycyjnych receptur, które są w naszej rodzinie od pokoleń – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń. – Bogate w smaku makowce, puszyste drożdżowe baby, kremowe serniki, ale też nowości, takie jak obfity w bakalie świąteczny keks czy intensywnie czekoladowa tarta z malinami. Zwłaszcza w tym szczególnym czasie zachęcamy do podarowania sobie na Święta odrobiny słodyczy.
W ofercie świątecznej znajdują się:
- NOWOŚĆ: Świąteczny keks z bakaliami – tradycyjne ucierane ciasto maślane z dodatkiem aromatycznych, ręcznie selekcjonowanych bakalii: orzechów włoskich, migdałów, suszonych śliwek i moreli oraz fig wymieszanych w odpowiednich proporcjach. Cena: 39,00 zł.
- NOWOŚĆ: Tarta czekoladowa z malinami – intensywnie czekoladowa tarta na kruchym czekoladowo-maślanym spodzie z wybornym nadzieniem czekoladowym. Ciasto udekorowane jest wiórkami czekolady oraz liofilizowanymi malinami. Cena: 39,00 zł.
- NOWOŚĆ: Tarta z migdałów z gruszkami – oryginalne połączenie smaków i struktur! Ciasto przygotowane na bazie mąki z migdałów, zapieczone z gruszkami gotowanymi w syropie cynamonowym. Całość udekorowana chrupiącymi, prażonymi płatkami migdałów. Cena: 39,00 zł.
- NOWOŚĆ: Tort makowo-waniliowy z żurawiną – puszysty makowy biszkopt przełożony konfiturą z żurawiny oraz kremem na bazie serka mascarpone i wanilii. Udekorowany wiórkami białej czekolady tort dostępny jest w trzech rozmiarach: małym: 58,00 zł, średnim: 87,00 zł i dużym: 115,00 zł.
- NOWOŚĆ: Placek drożdżowy luksusowy – tradycyjne świąteczne ciasto drożdżowe
w najlepszym wydaniu. Doskonale puszyste i maślane. Miękkość i delikatność zawdzięcza długotrwałemu wyrabianiu i wyrastaniu w odpowiedniej temperaturze. Udekorowane gęstym lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Cena: 24,00 zł. - NOWOŚĆ: Świąteczny sernik z czekoladą – klasyczny sernik w odświętnym wydaniu. Puszysta masa sernikowa upieczona na kruchym, maślanym spodzie. Ciasto udekorowane jest polewą czekoladową, kandyzowaną skórką z pomarańczy, suszonymi śliwkami i figami oraz prażonymi płatkami migdałów. Cena: 69,00 zł.
- NOWOŚĆ: Świąteczna tarta makowa z orzechami – ciasto makowe w oryginalnej formie tarty. Kruchy maślany spód wypełniony jest po brzegi bogatą masą makową z dodatkiem miodu i orzechów włoskich. Udekorowana śnieżynkami i oprószona cukrem pudrem. Cena: 39,00 zł.
- Piernik Staropolski z bakaliami – przekładany domowymi powidłami śliwkowymi, oblany czekoladą i ozdobiony połówkami orzechów włoskich. Cena: 34,90 zł.
- Makowiec luksusowy – delikatne drożdżowe ciasto z makowym nadzieniem, udekorowane lukrem i skórką pomarańczową. Cena: 32 zł.
- Babka drożdżowa luksusowa – puszysta babka z rodzynkami polana domowym lukrem. Cena: 30,00 zł.
- Sernik z krówką – delikatny sernik udekorowany masą kajmakową i prażonymi płatkami migdałów. Dostępny w dwóch rozmiarach: małym w cenie 35,00 zł i średnim w cenie 58,00 zł.
- Tort Makowo-Kawowy z migdałami – makowy biszkopt nasączony ponczem, przełożony
i wykończony kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem kawy. Udekorowany prażonymi płatkami migdałów tort dostępny jest w trzech rozmiarach: małym 58,00 zł, średnim 87,00 zł
i dużym 115,00 zł - Kutia wigilijna – świąteczny przysmak z Kresów Wschodnich na bazie maku, pszenicy, orzechów włoskich i miodu. Kutia dostępna jest w opakowaniu 500 ml w cenie 18,90 zł.
Oferta świątecznych ciast jest dostępna na wynos w następujących lodziarnio-kawiarniach
w Warszawie do 24 grudnia włącznie. Ciasta można zamawiać również za pośrednictwem sklepu online sklep.grycan.pl z odbiorem osobistym w wybranych lokalach na terenie Warszawy. W lodziarnio – kawiarniach w całej Polsce dostępny jest Piernik Staropolski z bakaliami.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.