Hampton by Hilton Kraków-Balice zaprosi gości pod koniec przyszłego roku

Udostępnij artykuł
Biuro projektowe Iliard Architecture & Interior Design zaprojektowało bryłę oraz wnętrza siedmiokondygnacyjnego obiektu, który powstaje właśnie w bezpośrednim sąsiedztwie lotniska.

Cechą charakterystyczną wnętrz hoteli sieci Hampton by Hilton są żywe kolory i nieformalne przestrzenie. Zarówno bryłę, jak i wszystkie 173 pokoje i części wspólne zaprojektowali architekci z biura Iliard.

Dzięki doborowi odważnych kolorów, wzorzystych deseni materiałów, tapet czy mebli, projektanci wykreowali nienachalne i zarazem stylowe wnętrza. Lobby i strefa śniadaniowa staną się zapewne punktami rozpoznawczymi hotelu. Duża przestrzeń do spotkań towarzyskich zapraszać będzie do interakcji z innymi gośćmi, do odpoczynku i złapania chwili oddechu. Z kolei wydzielone strefy do pracy pozwolą na wykonywanie służbowych obowiązków. Neony, ciekawe oświetlenie, graficzne detale, lustra oraz podwieszane sufity pomalowane w kilku kolorach nadadzą wnętrzom wakacyjnego luzu.

Nieco bardziej stonowane w swym charakterze będą hotelowe pokoje. Dominować w nich będą ciepłe kolory i eleganckie wykończenia. Oprócz dużych, wygodnych łóżek goście znajdą tam m.in. specjalnie zaprojektowane grafiki nawiązujące do krakowskich zabytków.

Hotel Hampton by Hilton w Balicach zaprojektowano zgodnie z ideą „Heart of House”, która ma na celu zwiększanie zadowolenia z pracy wśród obsługi hotelowej. Przejawia się ona tym, że zarówno strefy dla gości, jak i dla pracowników projektowane są w wysokim standardzie. Dbałość o satysfakcję pracowników jest dla sieci zadaniem priorytetowym, ponieważ przekłada się ona bezpośrednio na zadowolenie gości hotelowych. Planowane otwarcie hotelu to IV kwartał 2021 roku.

ŚWIAT HOTELI czerwiec-lipiec 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 12.08.2020
Aktualizacja: 12.08.2020