Heinz Yellow Mustard – nowy produkt w portfolio marki

Udostępnij artykuł
Firma przedstawia prawdziwą amerykańską musztardę, rodem z  Nowego Jorku. Wprowadzając jej dwie odmiany, producent poszerza swoją gamę produktów, powszechnie dostępnych w polskich sklepach.

Musztarda jest jednym z najpopularniejszych sosów na świecie – przez lata powstawało wiele jej rodzajów zależnych od wykorzystywanych ziaren gorczycy, stopnia ich zmielenia czy dodatkowych przypraw. Jedną z najbardziej znanych na świecie jest musztarda amerykańska, która wyróżnia się przede wszystkim wyrazistym żółtym kolorem, powstałym dzięki połączeniu białych ziaren gorczycy oraz kurkumy, lecz także kremową konsystencją oraz łagodnym, lekko słodkawym smakiem.

W portfolio marki Heinz, amerykańskiego eksperta od sosów ze 150-letnią tradycją, nie mogło zabraknąć amerykańskiej musztardy. Heinz Yellow MustardNew York DELI STYLE” jest dostępna w dwóch wariantach smakowych: klasycznym oraz miodowym. Oprócz intensywnie żółtym kolorem, charakterystycznym dla tego rodzaju musztardy, produkt wyróżni się na sklepowych półkach także swoim opakowaniem – obok tradycyjnych, szklanych słoiczków pojawi się typowa dla marki, wygodna nietłukąca się butelka, stojąca korkiem do dołu. Dzięki temu doskonale sprawdzi się na grillu czy przy ognisku, gdzie można ją z łatwością wycisnąć i nałożyć bez pomocy łyżeczki.

Produkt nie zawiera sztucznych dodatków w postaci konserwantów, wzmacniaczy smaków, barwników czy aromatów.

Heinz Yellow Mustard jest już dostępna w szerokiej sprzedaży w Polsce, zarówno w kanale nowoczesnym, jak i tradycyjnym.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.08.2020
Aktualizacja: 10.08.2020