Hochland Polska otworzył sklep Chleb & Ser w Kaźmierzu

Udostępnij artykuł
Prawdziwy raj dla wszystkich fanów sera otworzył swoje drzwi w miejscowości, w której znajduje się główna siedziba Hochland Polska. Punkt zaprosił pierwszych klientów 7 grudnia.

Sklep Chleb&Ser zlokalizowany jest na terenie, który Hochland w maju tego roku kupił od spółdzielni mleczarskiej „Jana”, położonej w Kaźmierzu, bezpośrednio obok siedziby firmy. W trakcie transakcji udało się przyciągnąć lokalnych pracowników spółdzielni mleczarskiej do przyłączenia się do Hochland. Już rozebrano stary komin i zamknięto prawie 90-letnią, opalaną węglem kotłownię w nabytych obiektach, co było źródłem niebezpieczeństwa i znacznego zanieczyszczenia powietrza w okolicy. Teraz przyszedł czas na spełnienie kolejnej obietnicy – otwarcie sklepu Chleb & Ser.

Chleb & Ser to jedno z najprostszych i najsmaczniejszych połączeń. To prawdziwy raj dla wszystkich fanów sera. Stworzono miejsce, gdzie każdy miłośnik tego produktu znajdzie coś dla siebie. Poranne kanapki, szybkie przekąski – duet chleba & sera towarzyszy w wielu sytuacjach. Nic więc dziwnego, że właśnie na takim koncepcie oparto nowy sklep Hochland Polska w Kaźmierzu. Będzie można w nim kupić produkty z portfolio firmy, także innych producentów oraz świeżo wypiekany, lokalny chleb, bułki, sernik i inne wyroby piekarnicze.

To miejsce, które po prostu musiało pojawić się na mapie Kaźmierza! mówi Jacek Wyrzykiewicz PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska. Koneserzy smaku sera i fani szybkich przekąsek znajdą w nim bardzo szeroki wybór wszystkich naszych produktów. A jak wiadomo, do sera najlepiej smakuje chrupiące, ciepłe, świeże pieczywo – jego oczywiście również nie zabraknie w sklepie Chleb & Ser

Koncept sklepu Chleb & Ser utrzymany w klimacie rustykalnym w nowoczesnej formie, przywołuje na myśl bistro, w którym można zrobić nie tylko udane zakupy, ale też przysiąść i cieszyć się smakiem kanapek z dodatkiem najwyższej jakości sera czy też sernika w towarzystwie kawy.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 08.12.2020
Aktualizacja: 08.12.2020