W ofercie znajdują się kurczaki zarówno w zestawach z frytkami i sosami, jak i w formie burgerów. Całkowitą nowością na polskim rynku są w 100 proc. roślinne zamienniki do złudzenia przypominające mięso kurczaka w kotletach do burgerów jak i w panierowanych stripsach.
Jesteśmy pierwszą w Polsce firmą oferującą taką dostępność roślinnych zamienników mięsa kurczaka w wielu lokalizacjach. Dania roślinne przyrządzane są zgodnie ze sztuką w oddzielnych urządzaniach. Prezentujemy nowatorskie podejście do burgerów, wśród których można znaleźć zarówno klasyki w odświeżonych wersjach, jak i odważne nowe kompozycje. Naszym sekretem jest autorska marynata, w której marynujemy wszystkie kawałki oraz nasza panierka, której używamy do panierowania. Do każdego zestawu można dobrać 1 z 14 unikalnych sosów z których połowa jest w roślinna – mówi Łukasz Błażejewski, dyrektor generalny 7 Street.
Przy tworzeniu marki King Rooster nawiązano współracę m.in. z takimi partnerami jak firma Koliber oferująca Linię Vege, Roślinny Qurczak, McCain, Coca Cola oraz Unigast.
King Rooster działa w ośmiu lokalizacjach m.in. takich jak Warszawa, Szczecin czy Białystok. Wkrótce brand będzie dostępny w kolejnych miastach. Obecnie ze względu na ograniczoną ilość gości korzystających z lokali gastronomicznych w związku z pandemią COVID-19, marka działa w modelu ghost restaurant w oparciu o infrastrukturę lokali sieci. Po unormowaniu się sytuacji firma zamierza ruszyć z ekspansją i zacząć otwierać lokale z obsługą gości.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.