Koktajle Marcina Kruka w ORZO na World Class Cocktail Festival 2020

Udostępnij artykuł
Wyjątkowe propozycje w ORZO CockailBar na tegoroczne największe święto kultury barowej przygotował Marcin Kruk, jeden z najlepszych i najbardziej utytułowanych polskich barmanów. W rewelacyjnej cenie 33 zł za zestaw dwóch koktajli – New Delhi, Jokohama i Machu Picchu dostępne będą na World Class Cocktail Festival od 23 września do 4 października we wszystkich lokalizacjach ORZO (Warszawa, Poznań, Kraków, Wrocław). 

Festiwalowe koktajle ORZO skomponował Marcin Kruk, tryumfator polskiej edycji najbardziej prestiżowego konkursu barmańskiego – World Class Bartender of the Year 2018 oraz laureat drugiego miejsca konkursu World Class Poland w 2017 roku. Finalista globalnego konkursu World Class w Berlinie, barman i manager barów z przeszło 10-letnim doświadczeniem oraz trener w kulinarnej szkole Ashanti w Łodzi. W swojej pracy kieruje się odkrywaniem nowych smaków i połączeń smakowych oraz budowaniem gościnnej atmosfery w barze. Przygotowane specjalnie na World Class Cocktail Festiwal przez Marcina Kruka koktajle ORZO to niezwykła i niezapomniana podróż po świecie:

NEW DELHI

Koktajl inspirowany klasycznymi smakami kuchni indyjskiej – wodą z kwiatu pandanowca, kardamonem oraz świętym owocem Indii, czyli mango.

JOKOHAMA

Powiew kraju kwitnącej wiśni z lekko medyczną nutą suszonego rumianku. Liczi stanowi bazę i tło dla pozostałych składników, a trawa cytrynowa daje mocnego owocowego kopa!

MACHU PICCHU

Klasyczny highball cocktail inspirowany peruwiańskim świętym drzewem Palo Santo w zderzeniu z owocowością gruszki.

Misją festiwalu World Class Cocktail Festival jest promocja kultury barowej i restauracyjnej przez przybliżanie jej Gościom. World Class Cocktail Festival to niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych barów i restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu oraz atrakcyjnej cenie. Dwa światowej klasy koktajle w cenie jednego – tylko 33 zł!

Rezerwacje: https://cocktailfestival.pl

ORZO people-music-nature to naturalnie gościnna miejska przestrzeń, a także oryginalna kuchnia pełna zdrowych składników. W tygodniu restauracja działa od godziny 17.00 jako restauracja wieczorna, zgodnie z najnowszymi światowymi trendami, gdzie bardzo ważną rolę odgrywa cocktail bar na światowym poziomie. W weekendy od 10.00 dostępne są znane i popularne śniadania. Wszystko to w wyjątkowo pozytywnym i zielonym środowisku wypełnionym palmami areki, epipremnum złocistym, bluszczem czy zielistkami Sternberga.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.09.2020
Aktualizacja: 15.09.2020