Lunch omakase w weekendowej ofercie Nobu Warsaw

Udostępnij artykuł
Z języka japońskiego „Zostawiam wybór Tobie” to prawdziwy wyraz zaufania do osoby przygotowującej posiłek. Sformułowanie używane w restauracjach serwujących sushi i japońską kuchnię zyskuje coraz większą popularność w Polsce. Już od tej soboty, również w porze lunchu, w restauracji Nobu będzie można spróbować wyjątkowej selekcji czterech dań w formie niespodzianki przygotowanych przez szefa kuchni – Yannicka Lohou. Lunch Omakase dostępny będzie w soboty i niedziele w cenie 190 złotych.

Warszawska restauracja Nobu dostosowuje się do obecnej sytuacji panującej w kraju. Otwiera dodatkowo swoje podwoje w każdą niedzielę, a w pozostałe dni wydłuża godziny funkcjonowania, startując wcześniej. Ponadto, w związku z panującymi restrykcjami goście mają od teraz możliwość dokonania rezerwacji stolika na godzinę przed przyjściem.

LUNCH OMAKASE

Koncepcja restauracji Nobu oparta jest na kuchni szefa Nobu Matsuhisy odznaczającej się wykorzystaniem produktów wysokiej jakości, kolorami i konsystencją – to klasyczna kuchnia japońska stworzona ze składników pochodzących z Ameryki Południowej. Posiłek w stylu Omakase pozwala gościom na spróbowanie dań, które w danym momencie może zaoferować szef kuchni. To świetna propozycja dla osób niezdecydowanych lub takich, które nie miały dotychczas styczności z japońską kuchnią.

Lunch Omakase, który w ten weekend wprowadzamy w Nobu to trzydaniowy lunch z deserem, którego skład jest zagadką dla gości do ostatniego momentu. Wywodzący się z kulinarnej tradycji japońskiej sposób przygotowania potraw jest niezwykłą okazją do skosztowania tego, co jest w Nobu najlepsze. Serwowane przez nas dania będą się zmieniać w zależności od sezonowości i dostępności najlepszych produktów – mówi Yannick Lohou, szef kuchni Nobu Warsaw.

Lunch Omakase proponowany przez Nobu stanowi niemałą atrakcję i swego rodzaju przeżycie kulinarne polecane każdemu. Dania w całkiem nowej odsłonie lub na bazie charakterystycznych klasyków z menu, takich jak legendarny czarny dorsz z aksamitnym sosem miso, sashimi „New Style” przypiekane olejem sezamowym czy sushi i rollsy z najwyższej jakości owoców morza, zaspokoją apetyt nawet najbardziej wymagających gości.

Lunch Omakase jest dostępny dla gości od 12:00, w każdą sobotę i niedzielę.

Urodzony w Bretanii we Francji Yannick Lohou od dziecka pasjonuje się kulinarnym światem. Po ukończeniu szkoły kulinarnej w Tregunc Lycee Saint Marc w 1997 roku miał okazję pracować w wielu francuskich restauracjach, a następnie podróżować i zdobyć bezcenne międzynarodowe doświadczenie, między innymi w USA i Rosji. Podczas swojej kariery zawodowej, miał szczęście poznać i pracować z Nobu Sanem oraz szefem Herve Courtot, którzy nauczyli go skromności, dyscypliny i szacunku. Kunszt i smak jego dań od lipca można podziwiać w warszawskiej restauracji Nobu.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.10.2020
Aktualizacja: 16.10.2020