#MaczLove, czyli akcja wspierająca seniorów zorganizowana przez Maczfit

Udostępnij artykuł
Firma na podstawie ankiety opublikowanej w mediach społecznościowych wybrała seniorów z całej Polski, którzy bezpiecznie i bezdotykowo otrzymali aż 500 posiłków cateringu dietetycznego pod same drzwi.

Nie ustają apele, by w związku z rosnącą liczbą zachorowań na COVID-19 w Polsce, w trosce o swoje zdrowie i bezpieczeństwo, osoby szczególnie narażone w miarę możliwości pozostały w domach. W odpowiedzi na zalecenia, na profilach marki Maczfit w mediach społecznościowych pojawił się komunikat, który zwrócił uwagę internautów. Firma zachęcała, by wszyscy zainteresowani wypełnili ankietę i w kilku zdaniach opisali historię seniorów, którzy z powodu niepewnej sytuacji związanej z epidemią, powinni otrzymać wsparcie w postaci posiłków. Spośród wielu zgłoszeń wybrano kilkadziesiąt osób, którym bezpiecznie i bezdotykowo przekazano dania cateringu dietetycznego pod same drzwi.

Jesteśmy marką odpowiedzialną społecznie, a zatem naszym obowiązkiem jest, by wspierać tych, którzy dzisiaj tego najbardziej potrzebują. Inicjatywa #MaczLove była efektem pracy wielu osób z zespołu Maczfit i ogromnie się cieszę, że po raz kolejny mieliśmy szansę, by podzielić się dobremmówi Małgorzata Wierzbicka, dyrektor marketingu marki Maczfit.

12 listopada z siedziby firmy w Szymanowie wyruszyły pierwsze posiłki, które dostarczono na terenie wielu polskich miast. Dzięki temu seniorzy mogli pozostać w domach bez narażania swojego zdrowia. Łącznie wydano aż 500 posiłków, a wśród potrzebujących znalazły się głównie osoby samotne, które przebywały na kwarantannie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.11.2020
Aktualizacja: 13.11.2020