Makro Polska także wspiera akcję Posiłek Dla Lekarza

Udostępnij artykuł
Zespół kucharzy Akademii Inspiracji Makro, zlokalizowanej w Warszawie, we wszystkie dni powszednie będzie przygotowywać ciepłe posiłki dla lekarzy i personelu medycznego szpitala MSWiA w Warszawie.

Sieć hurtowni 19 marca 2020 roku dołączyła do akcji Posiłek Dla Lekarza, której celem jest wsparcie pracowników służby zdrowia pracujących intensywnie w obecnej, trudnej sytuacji epidemiologicznej. Chcąc wesprzeć lekarzy i personel zatrudniony w placówkach medycznych, sieć hurtowni zaoferowała darmowe posiłki dla szpitala MSWiA w Warszawie, który w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną został przekształcony w szpital zakaźny. Kucharzy Akademii Inspiracji Makro w Warszawie we wszystkie dni powszednie będą przygotować i dowozić ciepłe posiłki.

Zagrożenie epidemiologiczne generuje trudne do przewidzenia wyzwania, którym nie tylko staramy się sprostać, ale również wesprzeć nasze otoczenie. Niezwykle ważne jest dla nas wsparcie polskiej służby zdrowia, która stawia czoła wyjątkowo trudnym okolicznościom – mówi Dominik Branny, prezes Makro Polska. – Dołączając się do akcji, nie tylko zapewniamy odpowiednią liczbę ciepłych posiłków dla lekarzy i personelu medycznego, ale również zachęcamy innych do zaangażowania się w inicjatywę. W ten sposób potwierdzamy, że strategia naszej firmy „razem lepiej” jest dla nas wiążąca niezależenie od okoliczności, szczególnie kiedy inni tak bardzo potrzebują wsparcia – podsumowuje. 

SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <

W ramach wsparcia polskiej służby zdrowia Zespół kucharzy Akademii Inspiracji Makro pracuje na najwyższych obrotach, dostarczając świeże i ciepłe posiłki.

Pomysł inicjatywy Posiłek Dla Lekarza nie wymagał nawet chwili zastanowienia. Odkąd pojawił się na „językach”, wyraziłem chęć prowadzenia projektu z ramienia Akademii Inspiracji Makro . Praktycznie z dnia na dzień wzięliśmy się za jego realizację wraz z zespołem – mówi Michał Węcławek, trener Akademii Inspiracji Makro . – Posiłki regeneracyjne, które przygotowujemy, są daniami wysokokalorycznymi. Dzisiaj jest to filet z dorsza pod kremem fraiche, pieczone ziemniaki oraz warzywa korzenne w ziołach z kapustą pak choi – dodaje.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.03.2020
Aktualizacja: 24.03.2020