Mamy fotogalerię z XVI Food Business Forum 2018!

Udostępnij artykuł
Najwybitniejsi profesjonaliści branży, właściciele niezależnych restauracji; prezesi, dyrektorzy i kupcy z sieci gastronomicznych, eksperci oraz dostawcy, produktów i usług spotkali się na XVI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018. Ponad 400 uczestników, ok. 60 kupców, reprezentujących ok. 70 marek, ponad 3 tys. minut spędzonych na rozmowach w formule Business Speed Dating! Cztery panele dyskusyjne i rozstrzygnięcie konkursu Food Business Awards 2018 oraz Supplier of the Year to wszystko odbyło się 24 września w Sheraton Warsaw Hotel. Już dziś możemy podzielić się fotorelacją z tego wydarzenia!

Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum to jedyna w roku okazja do indywidualnych spotkań na najwyższych szczeblach decyzyjnych, w gronie przyjaciół i partnerów biznesowych. To również wspaniała platforma do wymiany doświadczeń, własnych sposobów na sukces i niezliczonych, indywidualnych, praktycznych porad. Konferencja, jak zawsze została podzielona na trzy równoległe części: merytoryczną, na która składały się cztery panele dyskusyjne, indywidualne spotkania kupców z dostawcami w formule Business Speed Dating oraz kuluary w foyer z sekcją wystawienniczą dostawców.

GALERIA FOTO
XVI FOOD BUSINESS FORUM 2018
> kliknij, aby obejrzeć wszystkie zdjęcia <

Pierwsza z dyskusji dotyczyła gastronomii od kuchni, gości, trendów, wyzwań i rozwoju. Zanim paneliści przystąpili do rozmowy, instytut GfK Polonia, który reprezentowała Magdalena Zimna, przygotował unikalną, stworzoną specjalnie na nasze wydarzenie, prezentacje związaną z optymistycznymi prognozami dla gastronomii.

W dyskusji wzięli udział Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds korporacyjnych McDonald’s Polska, Sylwester Cacek, prezes zarządu Sfinks Polska, Krzysztof Janiszewski, restaurator, współwłaściciel m.in. Senses Restaurant (Gwiazdka Michelin), Genesis Restaurant & Cocktail Bar, Restauracja Plato, Jerzy Sobieniak, restaurator, właściciel Sypka Mąka i Niezłe Bydło i Marcin Zawadzki, prezes zarządu ZP HoReCa. Podczas dyskusji wszyscy zgodzili się co do jednego, że branża jest w dobrej kondycji, jednak wciąż stoi przed nią wiele wyzwań m.in. coraz większy problem ze znalezieniem pracowników, zmiany w gustach gości oraz rosnące ceny.

W drugim panelu rozmawialiśmy o tym, jak zbudować markę i co zrobić, by nie zatrzymywać się jedynie na wizji, tylko przekuć ją w dobrze prosperujący biznes. O początkach działalności swoich marek opowiedzieli: Beniamin Bielecki, współwłaściciel Bibendy, Maciej Bilka, właściciel Gringo Bar, Łukasz Błażejewski, właściciel Meet & Fit i 7th Street oraz Jan Poniński, współwłaściciel Weranda Family.

W trzecim omówiono tematy związane z zarządzaniem poprzez koszty – zysku, oszczędności i optymalizacji. Panel poprzedziła prezentacja Roberta Węglarza, eksperta rynku HoReCa, właściciela firmy szkoleniowo-doradczej, który w swoim wystąpieniu opowiadał o obszarach nadużyć w gastronomii. Był także moderatorem dyskusji, w której wzięli udział Ewelina Fabisiak, właścicielka marki I Love Juice, Yann Gontard, dyrektor generalny Sodexo Polska On-Site Services, Norbert Redkie, współwłaściciel Grupa Warszawa, założyciel i prezes Trust Restaurant oraz Marta Zborowska, kierownik regionalna Pizza Hut.

W ostatnim bloku pt.: Karty na stół – nauka na błędach eksperci zastanawiali się, w jaki sposób kryzys przekuć w sukces i wyciągnąć wnioski z popełnionych błędów. Przed dyskusją swoją prezentację wygłosił Rafał Miazga, z firmy SentiOne, monitorującej opinie w sieci. Przedstawił przykłady na prawidłowe reakcje w sytuacjach kryzysowych. Wziął też udział w dyskusji, a obok niego na scenie znaleźli się: Krzysztof Bożek, współwłaściciel sieci Krowarzywa, który opowiedział o kryzysie w jednej ze swoich restauracji, Jarosław Jaczewski, restaurator i właściciel Ruza Roza, Italiana Saska Kępa, Dawne Smaki, Maciej Marks, współwłaściciel Klubokawiarni Kafka i Jaś & Małgosia oraz Jan Marek Mołoniewicz, ekspert i praktyk zarządzania gastronomią, właściciel MoJa Consulting.

Forum Rynku Gastronomicznego już po raz szósty towarzyszyły spotkania w formule Bussines Speed Dating. To serie indywidualnych rozmów biznesowych dostawców z osobami bezpośrednio odpowiedzialnymi za zakupy u największych odbiorców. Podczas tegorocznego Forum, w strefie Business Speed Dating blisko 60 osób bezpośrednio odpowiedzialnych za zakupy, wyposażenie, inwestycje itp. w sieciach i niezależnych lokalach spotkało się z dostawcami. Te rozmowy – dające realną szansę na KONTRAKTU ROKU – odbyły się równocześnie z konferencją w specjalnie przystosowanej do tego sali.

Po raz siódmy wyróżniliśmy najlepsze lokale i firmy gastronomiczne w konkursie Food Business Awards 2018. Tu także padła rekordowa liczba zgłoszeń, a konkurs z roku na rok staje się coraz popularniejszy.

FOOD BUSINESS AWARDS 2018 przyznane!  

Podczas Gali została rozstrzygnięta również druga edycja konkursu Supplier of the Year 2018. Wyróżnienie otrzymały firmy: SCM – dystrybutor na Polskę produktów Monin i Vitamix, Komodo (marka napojów energetycznych) oraz Belfood producent soków Purena. W konkursie mogły wziąć udział wszystkie firmy – dostawcy produktów, urządzeń, sprzętu, technologii i usług dla sektora HoReCa, które w określonym terminie zgłosiły swój udział w Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018, jako Sponsor lub Wystawca, albo wykupiły Kartę Wstępu – Business i prezentowały swoją ofertę podczas spotkań Business Speed Dating organizowanych w ramach wydarzenia.

Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat HoteliNowości GastronomiczneSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

Kontakt z Organizatorem
BROG B2B

Zbigniew Pąk
dyrektor sprzedaży
664 463 083, 22 290 66 11
[email protected]

Milena Kaszuba-Janus
redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne
664 463 066, 22 290 66 11
[email protected]