Mark Zarkhin, założyciel Browaru Warszawskiego panelistą XIX Food Business Forum 2021

Udostępnij artykuł
Założyciel Grupy Kumpel, Browaru Warszawskiego, Rest. Baczewskich, właściciel ponad 120 restauracji pod szyldami Pizza Celentano, Potato House czy YAPI, weźmie udział w organizowanym przez redakcję naszego czasopisma Nowości Gastronomiczne i newsowego portalu Horecanet.pl – XIX Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2021. Mark Zarkhin zabierze głos w panelu dyskusyjnym pt.: „#Restauracja – współczesna architektura gastronomii”. Tegoroczna edycja najważniejszego w Polsce spotkania restauratorów, inwestorów, kupców oraz dostawców HoReCa odbędzie się 29 listopada w Sheraton Grand Warsaw.

Mark Zarkhin urodził się w 1964 roku we Lwowie. Tam też uczęszczał na Politechnikę, gdzie w 1985 roku uzyskał tytuł inżyniera. W swoim zawodzie nie przepracował jednak ani jednego dnia.

Dzięki wytrwałości ukraińskiego restauratora w chwili obecnej za naszą wschodnią granicą funkcjonuje ponad 120 restauracji pod szyldami „Pizza Celentano”(oferujących pizzę z ponad 100 różnymi kombinacjami dodatków), „Potato House” i „YAPI”. Ich rozwój możliwy był również dzięki franczyzie, która stała się bezpieczną formą współpracy na dość niepewnym ukraińskim rynku – w kraju, który zaledwie kilkanaście lat wcześniej odzyskał niepodległość.

Zdaniem Zarkhina istotne jest, aby biznes, w który jesteś zaangażowany, był tożsamy z Tobą i Twoim gustem. Nie można bowiem prowadzić dobrej restauracji, jeśli ona po prostu nam się nie podoba. Restauracja jest przede wszystkim zwierciadłem ludzkich gustów. Ważne są zatem wszystkie detale – począwszy od jedzenia, a skończywszy na muzyce. To miejsce, w którym nierzadko odbywają się najważniejsze i niezapomniane wydarzenia z życia, dlatego też menu i wystrój powinny być odpowiednie, na określonym poziomie.

Mimo tak ogromnego sukcesu, w żadnej ze swoich restauracji Mark nie podniósł kosztów posiłków, a w niektórych wręcz je zmniejszył, zwiększając równocześnie wielkość porcji i demonstrując przez to konsumentom, że zyski są na drugim planie. Doświadczony restaurator nieustannie podkreśla, że ważne jest, aby „kochać klientów”, dlatego też regularnie aktualizuje menu oraz dba o atmosferę w swoich lokalach, aby miejsca te służyły relaksowi i odpoczynkowi. Chcąc podkreślić szczególny charakter każdej z restauracji, do aranżacji wnętrz zatrudnia młodych i kreatywnych artystów z całej Ukrainy, którzy mają za zadanie stworzyć indywidualny, unikalny design niespotykany gdziekolwiek indziej.

W niecałe 20 lat potrafił stworzyć gastronomiczne imperium na przekór trudnej i niepewnej sytuacji w ojczystym kraju, a kilka lat temu odważnie wyszedł poza jego granice.

Mark jest założycielem trzech znamienitych lokali w Warszawie – otwarta kilka lat temu Rest.Baczewskich oraz nowe projekty w Browarach Warszawskich – spektakularny kompleks kulinarno-rozrywkowy Browar warszawski oraz restauracja włoska Pizza Lecentano.

W programie XIX Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2021:
  • KONFERENCJA z całodziennymi dyskusjami panelowymi przy udziale najwybitniejszych w Polsce praktyków i ekspertów;
  • BUSINESS SPEED DATING – indywidualne, spotkania kilkudziesięciu kupców z sieci gastronomicznych oraz restauracji niezależnych, z dostawcami HoReCa;
  • SEKCJA WYSTAWIENNICZA – zlokalizowana w foyer. Przeznaczona dla dostawców, którzy już na miejscu chcą efektywnie zaprezentować swoją ofertę. Podczas indywidualnych spotkań z: inwestorami, prezesami spółek i właścicielami niezależnymi.
  • UROCZYSTA KOLACJA z Galą FOOD BUSINESS AWARDS 2021 oraz SUPPLIER OF THE YEAR 2021.
Organizatorem wydarzenia jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca m.in czasopism NOWOŚCI GASTRONOMICZNE i portalu HORECANET.PL. Zapraszamy serdecznie do udziału w XIX Food Business Forum 2021.

Tegoroczne rozmowy naturalnie zdominuje obecna sytuacja, a także intensywna wymiana wzajemnych doświadczeń i wsparcia w tym zakresie. Nie zabraknie pogłębionych analiz, interpretacji obowiązujących przepisów, wniosków i najbardziej realnych prognoz. Jak co roku, jako Organizator, stawiamy wyłącznie na naszą najbardziej efektywną i sprawdzoną formułę wydarzenia. Odbędzie się wyłącznie w wersji stacjonarnej, ze ścisłym dochowaniem wszelkich zasad bezpieczeństwa.

Food Business Forum to jedyna w Polsce i najbardziej efektywna platforma dyskusji o tym, co aktualne w branży. Także wymiany doświadczeń wśród inwestorów, niezależnych właścicieli lokali gastronomicznych i dyrektorów sieci, ekspertów oraz dostawców. Mają niebywałą i realną szansę na pozyskanie tzw. kontraktów roku. Dzięki prawie dwudziestoletniej tradycji udało nam się stworzyć, i co roku organizować, najwyżej oceniane, oczekiwane wydarzenie branży w tym kraju – mówi Rafał Madyński, prezes zarządu BROG B2B.

Tymczasem już dziś serdecznie zapraszamy dostawców HoReCa do współpracy i potwierdzania udziału. Tylko teraz najlepsze lokalizacje stoisk oraz niższe przedziały cenowe!
WWW.FOODBUSINESSFORUM.COM

Co roku w indywidualnych rozmowach z dostawcami na temat możliwości współpracy, biorą udział wyłącznie osoby bezpośrednio odpowiedzialne za inwestycje w przygotowaniu; wyposażenie, zakupy i modernizacje w sieciach gastronomicznych oraz lokalach niezależnych.

Kontakt – BROG B2B
Zbigniew Pąk
dyrektor sprzedaży
tel. 664 463 083
z.pak@brogb2b.pl

Milena Kaszuba-Janus
redaktor naczelna Nowości Gastronomicznych
tel. 664 463 066
m.kaszuba@brogb2b.pl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.11.2021
Aktualizacja: 15.11.2021