Założyciel Grupy Kumpel, Browaru Warszawskiego, Rest. Baczewskich, właściciel ponad 120 restauracji pod szyldami Pizza Celentano, Potato House czy YAPI, weźmie udział w organizowanym przez redakcję naszego czasopisma Nowości Gastronomiczne i newsowego portalu Horecanet.pl – XIX Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2021. Mark Zarkhin zabierze głos w panelu dyskusyjnym pt.: „#Restauracja – współczesna architektura gastronomii”. Tegoroczna edycja najważniejszego w Polsce spotkania restauratorów, inwestorów, kupców oraz dostawców HoReCa odbędzie się 29 listopada w Sheraton Grand Warsaw.
Mark Zarkhin urodził się w 1964 roku we Lwowie. Tam też uczęszczał na Politechnikę, gdzie w 1985 roku uzyskał tytuł inżyniera. W swoim zawodzie nie przepracował jednak ani jednego dnia.
Dzięki wytrwałości ukraińskiego restauratora w chwili obecnej za naszą wschodnią granicą funkcjonuje ponad 120 restauracji pod szyldami „Pizza Celentano”(oferujących pizzę z ponad 100 różnymi kombinacjami dodatków), „Potato House” i „YAPI”. Ich rozwój możliwy był również dzięki franczyzie, która stała się bezpieczną formą współpracy na dość niepewnym ukraińskim rynku – w kraju, który zaledwie kilkanaście lat wcześniej odzyskał niepodległość.
Zdaniem Zarkhina istotne jest, aby biznes, w który jesteś zaangażowany, był tożsamy z Tobą i Twoim gustem. Nie można bowiem prowadzić dobrej restauracji, jeśli ona po prostu nam się nie podoba. Restauracja jest przede wszystkim zwierciadłem ludzkich gustów. Ważne są zatem wszystkie detale – począwszy od jedzenia, a skończywszy na muzyce. To miejsce, w którym nierzadko odbywają się najważniejsze i niezapomniane wydarzenia z życia, dlatego też menu i wystrój powinny być odpowiednie, na określonym poziomie.
Mimo tak ogromnego sukcesu, w żadnej ze swoich restauracji Mark nie podniósł kosztów posiłków, a w niektórych wręcz je zmniejszył, zwiększając równocześnie wielkość porcji i demonstrując przez to konsumentom, że zyski są na drugim planie. Doświadczony restaurator nieustannie podkreśla, że ważne jest, aby „kochać klientów”, dlatego też regularnie aktualizuje menu oraz dba o atmosferę w swoich lokalach, aby miejsca te służyły relaksowi i odpoczynkowi. Chcąc podkreślić szczególny charakter każdej z restauracji, do aranżacji wnętrz zatrudnia młodych i kreatywnych artystów z całej Ukrainy, którzy mają za zadanie stworzyć indywidualny, unikalny design niespotykany gdziekolwiek indziej.
W niecałe 20 lat potrafił stworzyć gastronomiczne imperium na przekór trudnej i niepewnej sytuacji w ojczystym kraju, a kilka lat temu odważnie wyszedł poza jego granice.
Mark jest założycielem trzech znamienitych lokali w Warszawie – otwarta kilka lat temu Rest.Baczewskich oraz nowe projekty w Browarach Warszawskich – spektakularny kompleks kulinarno-rozrywkowy Browar warszawski oraz restauracja włoska Pizza Lecentano.
W programie XIX Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2021:
- KONFERENCJA z całodziennymi dyskusjami panelowymi przy udziale najwybitniejszych w Polsce praktyków i ekspertów;
- BUSINESS SPEED DATING – indywidualne, spotkania kilkudziesięciu kupców z sieci gastronomicznych oraz restauracji niezależnych, z dostawcami HoReCa;
- SEKCJA WYSTAWIENNICZA – zlokalizowana w foyer. Przeznaczona dla dostawców, którzy już na miejscu chcą efektywnie zaprezentować swoją ofertę. Podczas indywidualnych spotkań z: inwestorami, prezesami spółek i właścicielami niezależnymi.
- UROCZYSTA KOLACJA z Galą FOOD BUSINESS AWARDS 2021 oraz SUPPLIER OF THE YEAR 2021.
Organizatorem wydarzenia jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca m.in czasopism NOWOŚCI GASTRONOMICZNE i portalu HORECANET.PL. Zapraszamy serdecznie do udziału w XIX Food Business Forum 2021.
Tegoroczne rozmowy naturalnie zdominuje obecna sytuacja, a także intensywna wymiana wzajemnych doświadczeń i wsparcia w tym zakresie. Nie zabraknie pogłębionych analiz, interpretacji obowiązujących przepisów, wniosków i najbardziej realnych prognoz. Jak co roku, jako Organizator, stawiamy wyłącznie na naszą najbardziej efektywną i sprawdzoną formułę wydarzenia. Odbędzie się wyłącznie w wersji stacjonarnej, ze ścisłym dochowaniem wszelkich zasad bezpieczeństwa.
Food Business Forum to jedyna w Polsce i najbardziej efektywna platforma dyskusji o tym, co aktualne w branży. Także wymiany doświadczeń wśród inwestorów, niezależnych właścicieli lokali gastronomicznych i dyrektorów sieci, ekspertów oraz dostawców. Mają niebywałą i realną szansę na pozyskanie tzw. kontraktów roku. Dzięki prawie dwudziestoletniej tradycji udało nam się stworzyć, i co roku organizować, najwyżej oceniane, oczekiwane wydarzenie branży w tym kraju – mówi Rafał Madyński, prezes zarządu BROG B2B.
Tymczasem już dziś serdecznie zapraszamy dostawców HoReCa do współpracy i potwierdzania udziału. Tylko teraz najlepsze lokalizacje stoisk oraz niższe przedziały cenowe!
WWW.FOODBUSINESSFORUM.COM
Co roku w indywidualnych rozmowach z dostawcami na temat możliwości współpracy, biorą udział wyłącznie osoby bezpośrednio odpowiedzialne za inwestycje w przygotowaniu; wyposażenie, zakupy i modernizacje w sieciach gastronomicznych oraz lokalach niezależnych.
Kontakt – BROG B2B
Zbigniew Pąk
dyrektor sprzedaży
tel. 664 463 083
z.pak@brogb2b.pl
Milena Kaszuba-Janus
redaktor naczelna Nowości Gastronomicznych
tel. 664 463 066
m.kaszuba@brogb2b.pl
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.