Marriott International oferuje pracę w pokoju hotelowym jako alternatywę dla domowego biura

Udostępnij artykuł
Pakiet Stay Pass, dostępny we wszystkich hotelach sieci to dwa dni odskoczni od pracy w miejscu zamieszkania. Oferta zawiera wczesny check-in już od g. 6:00 rano, check-out następnego dnia o g. 18:00, zakwaterowanie w pokoju z miejscem do pracy, szybki Internet, dostęp do drukarki i innych urządzeń biurowych, rabat 40 zł na dania z restauracji hotelowej i możliwość korzystania z siłowni czy basenu.

Firma Marriott International, największa sieć hoteli na świecie, przeprowadziła badanie w Stanach Zjednoczonych, w którym zapytała ponad 400 fachowców z różnych branż, w tym uczestników programu Marriott Bonvoy, o zainteresowanie pakietem Stay Pass. 42 proc. respondentów rozważyłoby pracę w hotelowym pokoju. Oto dlaczego:
– Pragnę przełamać codzienną monotonię.
– W małym mieszkaniu nie mam atmosfery pracy. Nie mogę skupić się na swoich projektach, prezentacjach, spotkaniach on-line.
– Brak granicy między pracą a życiem osobistym. Trudności związane ze zdalną nauką dzieci.
– Rywalizacja między domownikami o ograniczony dostęp do Wi-Fi.

Praca zdalna nie musi oznaczać pracy w domu, gdzie zacierające się granice między życiem osobistym i zawodowym mogą powodować rozproszenie uwagi i stres – mówi Stephanie Linnartz, która w firmie zarządza departamentem Consumer Operations, Technology & Emerging Businesses. – Zapraszamy gości do pracy w dowolnym miejscu, aby pomóc im w osiągnięciu większej produktywności i lepszej równowagi między pracą a życiem prywatnym poprzez przekształcenie naszych pokoi hotelowych w zdalne biura- dodaje Linnartz.

Aby skorzystać z oferty, należy wejść na stronę marriott.com i wybrać hotel i datę, a w polu Special Rate-Corporate wpisać kod WRK. Uczestnicy programu Marriott Bonvoy za pobyt w hotelu otrzymują punkty, które można zamieniać na bezpłatne noclegi i rabaty w hotelowych sklepach i restauracjach. Do programu Marriott Bonvoy można dołączyć tutaj: https://www.marriott.com/loyalty/createAccount/createAccountPage1.mi

Oferty Marriott International dla biznesu: https://hotel-events.marriott.com/konferencje-w-hotelach-sieci-marriott-international/

ŚWIAT HOTELI wrzesień-październik 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 12.11.2020
Aktualizacja: 12.11.2020