Mlekovita z ofertą twarogów na święta

Udostępnij artykuł
W tym czasie w żadnej kuchni nie może zabraknąć polskich produktów najwyższej jakości. Jednym z najczęściej przygotowywanych na święta ciast jest sernik, w rozmaitych wariantach. Bez względu na to, jaki przepis wybierzemy, z pomocą przychodzi Mlekovita , która oferuje najszerszy wybór twarogów na rynku. Wszystkie niezbędne produkty można zamawiać również online, w sklepie www.mlekovitka.pl – możliwość dokonania zakupów w takiej formie jest szczególnie istotna w obecnym czasie pandemii, nie tylko ze względu na bezpieczeństwo konsumentów podczas świątecznych przygotowań, ale przede wszystkim dla osób przebywających na kwarantannie.

W ten wyjątkowy czas, jakim są święta Bożego Narodzenia, gorąco zachęcamy, by świąteczne posiłki przygotowywać z polskich produktów, od polskiego producenta. To najprostszy sposób, by podczas pandemii wspierać również polską gospodarkę – mówi prezes zarządu Grupy Mlekovita Dariusz Sapiński. – Wiele polskich rodzin, w tym także i moja, nie wyobraża sobie Bożego Narodzenia bez pysznego sernika. Dzięki realizacji strategii społecznej odpowiedzialności biznesu i uruchomieniu sklepu internetowego mlekovitka.pl, składniki niezbędne do przygotowania świątecznych przysmaków, w tym i sernika, mogą teraz trafić w sposób bezpieczny do wszystkich konsumentów w kraju, ponieważ Mlekovita jako jedyna dostarcza swoje produkty w całej Polsce – dodaje.

Sernik nie może obejść się bez twarogu, zazwyczaj tłustego lub półtłustego. Bazą tradycyjnych przepisów są twarogi, które wymagają zmielenia, zanim dodamy je do ciasta. Mlekovita oferuje szeroki ich wybór: twarogi w kostkach, od 200 g do 1 kg, a także klinek (twaróg polski). Firma jako jedyna ma w swojej ofercie także twaróg sypki. Można go wykorzystać jako składnik serników, a także dzięki niemu usprawnić przygotowanie pierogów, makaronów, przekąsek, sałatek, past i dipów.

Osoby, które mają mniej czasu, mogą skorzystać z gotowych twarogów sernikowych. Twaróg sernikowy premium 18 proc. „Na Polski Stół” od Mlekovita jest wyjątkowo kremowy, dzięki 18-procentowej zawartości tłuszczu oraz idealnemu połączeniu serka śmietankowego i twarogu. Dużą popularnością cieszy się też twaróg sernikowy Hanusi. Oba twarogi sernikowe to produkty naturalne, bez konserwantów, barwników i aromatów. Są dostępne w wiaderkach, które umożliwiają wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.  Twarogi te sprawdzą się świetnie także w innych świątecznych wypiekach, naleśnikach, pierogach i deserach.

JUŻ WKRÓTCE
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
>> prosimy kliknąć po szczegóły <<

Natomiast wszystkim tym, którzy lubią serniki na zimno, tiramisu czy inne desery przygotowywane na bazie śmietankowo-kremowego serka, w świątecznych przygotowaniach z pewnością pomoże także Mascarpone Kuchmistrza od Mlekovity. Do przygotowania świątecznego sernika, a także wielu innych świątecznych wypieków, niezbędne są również masło, masło klarowane, mleko czy śmietanka. Warto sięgnąć po najwyższej jakości masło Polskie ekstra 82 proc. Mlekovity. Jest ono produkowane wyłącznie ze śmietanki pasteryzowanej, bez żadnych dodatków. Masło klarowane jest zaś znakomite nie tylko do smażenia i pieczenia – doskonale sprawdzi się do wypieków, wzbogaci smak ciast kruchych. Natomiast śmietanka Polska 30 proc. i 36 proc. nadadzą sernikowi puszystości. Śmietankę można także ubić i udekorować nią gotowe wypieki lub wykorzystać do przygotowania kremów do bożonarodzeniowych smakołyków.

Co ważne, z sernika na święta nie muszą rezygnować także osoby nietolerujące laktozy. Można go bowiem przygotować także w wersji bez laktozy, czyli cukru mlecznego. Wystarczy zamienić tradycyjne produkty na ich odpowiedniki, ze specjalnej linii bez laktozy od Mlekovity– jest ich już ponad 30. Wszystkie mleczne składniki, w tym najszerszy w Polsce asortyment twarogów, i wiele innych produktów niezbędnych do świątecznych wypieków można zamówić wygodnie i bezpiecznie, z dostawą wprost do domu, w sklepie internetowym www.mlekovitka.pl. Dostępny jest również specjalny zestaw produktów w eleganckim kuferku prezentowym, który doskonale sprawdzi się jako bożonarodzeniowy upominek dla wszystkich wielbicieli mlecznych przysmaków.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.12.2020
Aktualizacja: 15.12.2020