Znany restaurator, od ponad 25 lat związany z branżą gastronomiczną, rusza z kolejnym lokalem. Już w najbliższą środę (4 września) pierwszych gości zaprosi Projekt 44, zlokalizowany w znanym wieżowcu Złota 44 w Warszawie.
Stery nad kuchnią obejmie Marcin Molik, a wnętrze, jak sama nazwa wskazuje będzie nawiązywało do wystroju pracowni, jednak nie zabraknie nawiązań do klimatu miejsca, w którym powstaje lokal.
– Chcemy przede wszystkim skupić się na smaku, dobrych, sezonowych produktach i comfort foodzie. Zależy nam na zburzeniu aury niedostępności tego miejsca, uciekamy od zmyślnego fine diningu, pozostawiamy jednak elegancję. Planujemy wprowadzenie opcji room service dla osób przebywających w apartamentach – mówił kilka miesięcy temu w rozmowie z naszą redakcją Filip Lesiak, dyrektor operacyjny Restauracji Krawczyk.
To intensywny czas dla Grupy, ponieważ w lipcu miało miejsce otwarcie Niewinnych Czarodziejów 2.0, konceptu zlokalizowanego w Elektrowni Powiśle, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Więcej informacji o lokalu TUTAJ.
Dania będą zdecydowanie wyraziste, będą dominowały ostre i kwaśne smaki. Szef kuchni w swojej autorskiej karcie inspirował się smakami wschodu. Nie zabraknie oczywiście także akcentów polskich takich jak np. domowe pierogi czy pączki. Marcin Molik przygotowuje własne octy do sałatek i przeróżne kiszonki. Restauracja będzie miała 100 miejsc siedzących.
Restauracje Krawczyk w portfolio gastronomicznym posiadają: Butchery & Grill, Sukiennice 7, Steak n Roll, Pub Guinness, Burger Bistro, sieć Domowe Smaki i Niewinni Czarodzieje 2.0, której współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione