Nowa restauracja Józefa Krawczyka – jutro otwarcie

Udostępnij artykuł
Znany restaurator, od ponad 25 lat związany z branżą gastronomiczną, rusza z kolejnym lokalem. Już w najbliższą środę (4 września) pierwszych gości zaprosi Projekt 44, zlokalizowany w znanym wieżowcu Złota 44 w Warszawie.

Stery nad kuchnią obejmie Marcin Molik, a wnętrze, jak sama nazwa wskazuje będzie nawiązywało do wystroju pracowni, jednak nie zabraknie nawiązań do klimatu miejsca, w którym powstaje lokal.

– Chcemy przede wszystkim skupić się na smaku, dobrych, sezonowych produktach i comfort foodzie. Zależy nam na zburzeniu aury niedostępności tego miejsca, uciekamy od zmyślnego fine diningu, pozostawiamy jednak elegancję. Planujemy wprowadzenie opcji room service dla osób przebywających w apartamentach – mówił kilka miesięcy temu w rozmowie z naszą redakcją Filip Lesiak, dyrektor operacyjny Restauracji Krawczyk.

To intensywny czas dla Grupy, ponieważ w lipcu miało miejsce otwarcie Niewinnych Czarodziejów 2.0, konceptu zlokalizowanego w Elektrowni Powiśle, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Więcej informacji o lokalu TUTAJ.

Dania będą zdecydowanie wyraziste, będą dominowały ostre i kwaśne smaki. Szef kuchni w swojej autorskiej karcie inspirował się smakami wschodu. Nie zabraknie oczywiście także akcentów polskich takich jak np. domowe pierogi czy pączki. Marcin Molik przygotowuje własne octy do sałatek i przeróżne kiszonki. Restauracja będzie miała 100 miejsc siedzących.

Restauracje Krawczyk w portfolio gastronomicznym posiadają: Butchery & Grill, Sukiennice 7, Steak n Roll, Pub Guinness, Burger Bistro, sieć Domowe Smaki i Niewinni Czarodzieje 2.0, której współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 03.09.2019
Aktualizacja: 04.09.2019