Al Pastor czyli ,,po pastersku’’ – kultowe danie Meksyku, przywiezione przez libańskich imigrantów. Mięso po zamarynowaniu w mieszance najróżniejszych bliskowschodnich przypraw, jest grillowane metodą podobną do tej, której używa się do przygotowania gyrosa czy kebaba.
Danie łączy w sobie smaki i aromaty bliskiego wschodu i środkowego Meksyku. W Papa Diego Al Pastor podawany jest w postaci tacos, burrito, quesadilla i bowl.
Co we wnętrzu każdego Al Pastora ?
Pieczona wieprzowina, marynowana w papryce guajillo, goździkach, liściu laurowym i soku z ananasa, fasola, pieczona kukurydza, ryż, pico de gallo, ananas, sałata, nachos, guacamole, kolendra, sos arbol.
Lokale Papa Diego w stolicy znajdują się w Centrum Praskim Koneser, w Galerii Młociny, Blue City, Sadyba Best Mall oraz w Szczecinie, Gdańsku, Poznaniu, Łodzi, Katowicach.
W Papa Diego zawsze obowiązuje 20 proc, zniżki dla uczniów i studentów.
RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.