ORZO z nową ofertą śniadań weekendowych

Koncept popularnych restauracji i cocktail baru nadal pracuje nad swoim rozwojem. Kolejnym krokiem najzieleńszej sieci w Polsce są kolejne odsłony najważniejszego posiłku dnia, do których zawitały ekologiczne jajka „0”, zastawa m.in. z Bolesławca oraz niepowtarzalne autorskie koktajle śniadaniowe autorstwa Marcina Kruka, jednego z najbardziej utytułowanych polskich barmanów.

W naturalnej miejskiej przestrzeni wypełnionej roślinami oczyszczającymi powietrze od października  ORZO zaserwuje gościom nowe śniadania z poszanowaniem założeń filozofii zero-waste. Restauracja zaprasza na weekendowe propozycje przyrządzone ze składników najlepszej jakości, z ekologicznych hodowli i w wyjątkowej oprawie. We wszystkich śniadaniach podawane są jajka „0” posiadające certyfikat ekologiczny oraz pszenno-żytnie pieczywo wypiekane na miejscu. We wszystkich daniach nie ma śladu oleju palmowego i genetycznie modyfikowanych składników. Do śniadań podawane są dobrane odmiany warzyw i owoców oraz inne składniki najwyższej jakości, jak łosoś z Alaski czy awokado hass.

Okres pandemii i zamknięcia restauracji dał wszystkim do myśleniamówi Maciej Żakowski, współtwórca konceptu. Od wielu miesięcy pracowaliśmy więc nad nowym, jeszcze bardziej jakościowym konceptem karty dań i koktajli ORZO, od składników, przez przepisy, aż po dobór porcelany i poranny weekendowy „cocktail pairing”. Niebawem na stołach tysięcy gości ORZO w Polsce pojawią się kolejne odświeżone sekcje karty menu i dania, wszystkie oparte o koncepcję 100 proc. naturalności i po raz kolejny z wieloma elementami zero-waste.

Już od weekendu 17-18 października ORZO w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Wrocławiu zaprasza na zupełnie nowy koncept weekendowych śniadań i koktajli. Co zawiera nowe menu?

PERFECT MORNING
Wariacja na temat tradycyjnego śniadania english breakfast. Domowe kiełbaski chorizo, ekologiczne jajka sadzone „0”, plastry bekonu, ziemniaki gratin, pieczarki marynowane w sosie Worcestershire, pieczywo wypiekane na miejscu.

NERO BURGER
ORZO klasyk w nowym wydaniu. Jajecznica z ekologicznych jajek „0” zamknięta w czarnej bułce maślanej.

EGGS BENEDICT
Dwa ekologiczne jajka w koszulce, na jeszcze ciepłym pieczywie, z blanszowanym szpinakiem z sosem béarnaise.
Do wyboru:|
– z alaskańskim łososiem,
– włoską szynką cotto,
– z plastrami awokado hass

EGGS AVOCADO
Śniadanie dla wielbicieli awokado! Kromka ciepłego pieczywa delikatnie grillowana na maśle, klasyczne guacamole, dodatkowe plastry awokado i dwa ekologiczne jajka sadzone.

VEGAN BOWL
Ekologiczna granola z certyfikatem „euro-liść” pochodząca z regularnie kontrolowanych upraw ekologicznych, jogurt kokosowy, borówki, jeżyny, melon, granat.

Koktajle śniadaniowe przygotowane przez Marcina Kruka, jednego z najlepszych i najbardziej utytułowanych polskich barmanów:

ABSINTHE ODESSA – Nemiroff De Luxe, kordiał cascara, absynt, kwas chlebowy.

MANGO BELLINI – Italicus, mango, frizzante.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.