Otwarcie Elektrowni Powiśle 20 maja – bez strefy gastronomicznej

Udostępnij artykuł
Już w przyszłym tygodniu klienci będą mogli skorzystać z oferty handlowej zrewitalizowanego obiektu, z wyłączeniem miejsc siedzących w części Food Hall oraz strefy piękna Beauty Hall, na których otwarcie trzeba będzie jeszcze chwilę poczekać i zostanie ono ogłoszone w późniejszym terminie.

Wśród sklepów, które czekają na klientów Elektrowni Powiśle znalazły m.in. Urban Outfitters, który otwiera swój pierwszy sklep w Polsce, Weekday, COS, Levi’s, Converse, Napapijri czy Hugo. Pełna lista sklepów, które otworzą się w Elektrowni Powiśle 20 maja znajduje się na stronie internetowej www.elektrowniapowisle.com.

„Otwarta na nowe” to już nie tylko hasło otwarcia projektu, nawiązujące do wyjątkowego połączenia historii i nowoczesności, jakie czeka na klientów we wnętrzach Elektrowni Powiśle, ale to też znak otwarcia na nowe zasady funkcjonowania, obowiązujące w obiektach handlowych.

Część handlowa Elektrowni Powiśle będzie czynna od poniedziałku do soboty od godz. 10:00 do 22:00 i od godz. 10:00 do 21:00 w niedziele, z wyłączeniem niedziel wolnych od handlu. Pierwszy dzień handlowy w Elektrowni Powiśle to środa, 20 maja. Niezmiennie w piątki i soboty w godzinach 9:00-15:00 działa również eko targ Plonoteka, który już od kilku miesięcy przyciąga do Elektrowni Powiśle klientów poszukujących certyfikowanych i ekologicznych produktów, prosto od lokalnych producentów oraz rolników.

Dbając o bezpieczeństwo wszystkich osób przebywających w Elektrowni Powiśle, na jej terenie wprowadzony został też szereg zasad bezpieczeństwa, które nie tylko są w pełni zgodne z wytycznymi Ministerstwa Rozwoju czy Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ale także rozszerzają je o dodatkowe rozwiązania zwiększające bezpieczeństwo odwiedzających. Przestrzeń Elektrowni Powiśle została odpowiednio przystosowana do funkcjonowania w nowym reżimie sanitarnym – w wielu miejscach umieszczone zostały instrukcje i oznaczenia informujące o zasadach zachowania oraz środkach bezpieczeństwa obowiązujących na terenie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 11.05.2020
Aktualizacja: 11.05.2020