Pasibus otwiera kolejną restaurację

Udostępnij artykuł
Już w najbliższy piątek, 17 lipca br. burgery będą dostępne w Centrum Galaxy w Szczecinie. Lokal będzie wyróżniał się wystrojem nawiązującym do miasta i klimatu tamtejszej stoczni. To już dziewiąta restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. lokal marki w Polsce.

Charakterystycznym elementem lokalu Pasibusa w szczecińskim Centrum Galaxy będzie wielka tapeta z motywem morsko-pasibusowym, przedstawiająca między innymi wielkiego morskiego stwora i łódź z food truckiem marki.

Goście odwiedzający tę restaurację będą mogli spróbować m.in. słynnych już burgerów jak klasyczny Włoski Pastuch z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Bebek Junior z autorskim sosem BBQ, ostry Gonzales z papryczką jalapeño i nachosami czy Awokadus z domowym guacamole i grillowanym boczkiem. Wyrazisty smak burgerów Pasibusa, który jest jednym ze znaków rozpoznawczych marki, to zasługa m.in. ręcznie mielonej wołowiny. W każdym połączeniu smakowym mięso można bezpłatnie wymienić na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno) lub smażony ser przygotowany według autorskiej receptury.

W lokalu będzie obowiązywać również nowa oferta Wypasik – idealna, gdy dopadnie nas mniejszy głód. Obejmuje ona pięć mniejszych od standardowych burgerów podawanych w bułce maślanej, dostępnych w cenie – 9 zł. Goście mają do wyboru między innymi: Cheese Pasik z wołowiną, sałatą lodową, serem cheddar i sosami pomidorowo-bazyliowym oraz białym; Jalapeño Pasik z wołowiną, sosem jalapeño majo, sałatą lodową, papryczką jalapeño i cebulą; a także Chicken BBQ Pasik z kurczakiem w panierce, majonezem, sałatą lodową, cebulą oraz sosem bebek. Każdy z nich można zamówić w zestawie z frytkami lub napojem za 12 zł.

W związku z wyczekiwanym otwarciem szczecińskiego lokalu od 17 do 20 lipca br. goście restauracji będą mogli skorzystać ze specjalnej promocji – wszystkie większe burgery będą kosztować maksymalnie 19 zł. Lokal czynny będzie codziennie od godziny 9:00 do 21:00, a w niedzielę pomiędzy 10:00 a 20:00.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.07.2020
Aktualizacja: 16.07.2020