Pierwsza restauracja w Browarach Warszawskich otwarta

Znajduje się ona w Biurach przy Bramie na rogu ulic Grzybowskiej i Wroniej. W centrum warszawskiej Woli możemy skosztować greckiej kuchni serwowanej przez szefa kuchni Theodorosa Vogdanosa, odpowiedzialnego za sukces takich restauracji jak El Greco i Paros. Theodoros to kucharz z wieloletnim doświadczeniem, które zdobywał w renomowanych restauracjach m.in. na Mykonos, Krecie i w Atenach. W swojej ciekawej kuchni bazuje na produktach sprowadzonych prosto z Grecji.

W Restauracji Mykonos poczujemy się jak na greckich wakacjach. Nasze menu oparte jest na świeżych i smacznych produktach sprowadzanych prosto z Grecji. Nasi goście znajdą tu wszystko, z czym kojarzy im się ten kraj – wyśmienite sery: feta, manouri i graviera, wyborną jagnięcinę, najlepszą oliwę z oliwek, aromatyczne suszone pomidory czy smakowite oliwki, a także świeże zioła i przyprawy w mistrzowskim połączeniu – mówi Marzena Nowakowska-Cipriano, właścicielka restauracji

Mykonos w Browarach Warszawskich jest nowym konceptem, innym niż dotychczasowe restauracje. Wyjątkowy design – głęboki błękit wypełniający wnętrze i jasne dodatki dodają temu miejscu energii i świeżości, a widok na Plac przy Bramie pełen zielonych drzew i roślin gwarantują spokój i chwilę wytchnienia. Jak zapewniają właściciele, wizyta w tej restauracji to podróż na gorącą wyspę, gdzie z łatwością można poczuć się jak na najlepszych wakacjach. Nowoczesne wnętrza oraz bogata oferta dań sprawi, że ta podróż będzie niezapomniana. Ponadto do dyspozycji gości będzie też przestronny ogródek w cieniu zieleni, jaka znajduje się na Placu przy Bramie.

Restauracja jest bardzo przestronna. Dla naszych gości przygotowaliśmy XXX miejsc. W głównym wejściu powita przeszkolony bar, a przestronna wysoka sala będzie kusiła głębokim, soczystym odcieniem marina blue. Przygotowaliśmy również przestrzeń dla lubiących spokojne, kameralne wnętrza, ukryte w głębi naszej restauracji. Każda z naszych salo zaopatrzona jest w system nagłośnienia i zainstalowanym ekranom, to miejsce świetnie nadaje się zarówno na służbowe spotkania czy biznesowy lunch, jak i kolację z przyjaciółmi. Nie zabraknie tu też muzyki, która wprowadzi nas w wakacyjny klimat – mówi Marzena Nowakowska-Cipriano, właścicielka restauracji.

W Mykonos można się zatrzymać na śniadanie, biznesowy lunch, rodzinny obiad czy długi wieczór z przyjaciółmi, okraszony muzyką, winem i tańcem.

Restauracja Mykonos jest nieco oddalona od ulicy Grzybowskiej, dzięki czemu atmosfera w tym miejscu jest naprawdę kameralna. W samym sercu Dzielnicy Spotkań i Smaków możemy przenieść się na gorącą wyspę i poczuć, czym jest słynna grecka gościnność. To podróż pełna smaków, aromatów i kolorów słońca. To nie przypadek, że to właśnie ta restauracja otworzyła się jako pierwsza i to tuż przed wakacjami. Z pewnością wielu z nas wybierze w tym roku urlop w kraju, dlatego dzięki Mykonos będziemy mogli poczuć się, jak na wakacjach i skosztować prawdziwej greckiej kuchni – mówi Michał Gerwat, dyrektor projektu Browary Warszawskie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.