Restauratorzy apelują do Pyszne.pl i Pizzaportal.pl

Udostępnij artykuł
To kolejna inicjatywa mająca na celu wsparcie branży, która zwraca się z prośbą o obniżenie prowizji portali o 50 proc. Petycję podpisało już prawie 800 osób.

Poniżej pełna treść apelu:

Restauratorzy z całej Polski zwracają się z pilną petycją do portali pyszne.pl i pizzaportal.pl o natychmiastowe obniżenie prowizji dla wszystkich lokali, które w dobie kryzysu muszą przetrwać epidemie z jaką zmaga się nasza branża. Utrata płynności wielu lokali, utrata miejsc pracy, nieszczęście wielu rodzin to tylko kilka skutków jakie niesie obecna sytuacja.

APEL RESTAURATORÓW
>> kliknij, aby podpisać petycję <<

Dla Państwa portali obniżenie kosztów prowizji o połowę nie będzie miało tak katastrofalnych wyników jak dla większości lokali. Prosimy Was o 21 dniowe obniżenie prowizji o 50% celem zapewnienia większych zysków dla lokali aby mogli opłacić postojowe swoim pracownika opłacić raty leasingów ZUS itp. Dla Państwa portali docelowo to również zysk ponieważ dzięki takim działaniom lokale które z Wami pracują pozostaną a nie znikną na zawsze. Mamy nadzieję że jesteście w pełni odpowiedzialni za swoje działania i przychylicie się do prośby ludzi branży Gastronomii z Całej Polski.

SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 19.03.2020
Aktualizacja: 19.03.2020