Schronisko Smaków Magda Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej otwarte dla gości. Co na to restauratorka?

Udostępnij artykuł
Do grona lokali gastronomicznych, które zaczęły przyjmować gości, mimo obostrzeń o zakazie prowadzenia działalności stacjonarnej, dołączyło Schronisko Smaków Magda Gessler. Restauracja bierze udział w akcji Góralskie Veto. Z taką decyzją nie zgadza się Magda Gessler.

Długo debatowaliśmy, ale postanowione… #OTWIERAMY! Nie możemy patrzeć, jak na naszych oczach umiera wszystko, co kochamy. Kolejne obostrzenia rujnują gospodarstwa zarówno mieszkańców Podhala, jak i całej Polski. Niedługo po prostu nie będzie czego ratować! Dołączamy do Veta i jako jedna z największych restauracji na Podhalu, dajemy sygnał pozostałym do zrobienia tego samego! Będziemy przestrzegać wszelkich zasad bezpieczeństwa i reguł sanitarnych – poinformowano na Facebooku.

Nikt mnie nie pytał o moją opinię w temacie otwierania restauracji. Nie zgadzam się z postanowieniem Łukasza Zadylaka, franczyzobiorcy Schroniska Smaków prowadzonego przez spółkę Tatry Wysokie . Jest to jeszcze jedna jego samowola. Wszystkie decyzje biznesowe należą do Pana Zadylaka i to on za nie odpowiada. To jest duza restauracja ma ponad 300 miejsc miejsc siedzących ze względu na zagrożenie epidemiologiczne ja się pod tym nie podpisuje! Ta opinia dotyczy moich restauracji i tych które są oznaczone moim nazwiskiem. Każdy restaurator jest właścicielem swoich koncepcji na restauracje i na życie. Każdy niech działa według własnego sumienia i potrzeb – skomentowała restauratorka, gdy dowiedziała się o planowanym otwarciu.

Lokal rozpoczął funkcjonowanie w pełnym wymiarze 16 stycznia w godzinach 12:00-22:00. W dniu otwarcia w restauracji pojawiła się policja i sanepid.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.