Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska, która od ponad 70 lat wypieka tradycje wyroby, planuje dalszy rozwój nowego konceptu. 3 lipca został otwarty kolejny punkt Smacznego Warszawo, przy ulicy Przyokopowej 35.
– W punktach Smacznego Warszawo serwujemy świeże produkty, przygotowane bezpośrednio przed podaniem. Oferujemy blisko dwadzieścia rodzajów kanapek, w tym także z pastami robionymi na miejscu, kanapki wegańskie oraz wrapy. Są one przygotowywane na bazie chlebów pełnoziarnistych, chlebów na naturalnym zakwasie oraz bułek wypiekanych na miejscu, z surowego, niemrożonego ciasta oraz bajgli i croissantów. Dodatkowo proponujemy kilkanaście rodzajów pizzy, podawanej w całości lub kawałkach. Ciasto jest oczywiście autorskiej receptury SPC. W lokalach przygotowujemy też świeże sałatki, koktajle, jogurty z owocami, soki wyciskane na miejscu. Nie zapominamy o drożdżówkach, w tym jagodziankach, wypiekanych w sklepie z surowego ciasta. Oczywiście poza ofertą gastronomiczną, w punktach Smacznego Warszawo można kupić także pieczywo i ciasto oraz wypić aromatyczną kawę – mówił w rozmowie z nami Janusz Kazimierczuk, prezes SPC.
SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.