Świąteczna akcja Restaurant Week

Udostępnij artykuł
Ruszyła specjalna edycja największego i najpopularniejszego wydarzenia kulinarnego w kraju.Twórcy wydarzenia zapraszają na przed i poświąteczne wyjścia z bliskimi, a także do rezerwacji doświadczeń restauracyjnych jako świątecznego prezentu.

W świątecznej akcji Restaurant Week bierze udział prawie 25 wyjątkowych warszawskich restauracji. Pełna lista restauracji dostępna jest na stronie https://swieta.restaurantweek.pl/. Najlepsi szefowie kuchni przygotowali dla gości Festiwalu wyjątkowe trzydaniowe świąteczne doświadczenia. Wszyscy pełnoletni goście Festiwalu otrzymają ponadto w prezencie świąteczną lampkę Martini Prosecco. Świąteczne stoliki dostępne są zarówno w grudniu, jak i po nowym roku. Dzięki temu spotkania z bliskimi w najlepszych restauracjach można zorganizować w okresie przedświątecznym, ale też podarować pod choinkę (wystarczy wydrukować potwierdzenie rezerwacji).

Chcemy ułatwić świąteczne spotkania, ale też przede wszystkim ułatwić dokonanie restauracyjnej rezerwacji na prezent – podkreśla Marcin Wawrzeń, Head of Restaurants Festiwalu – W czasach rozkwitu niezależnej sceny restauracyjnej trudno o lepszy prezent, niż wyjście do jednej z najlepszych warszawskich restauracji z bliskimi.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Zgodnie z festiwalową tradycją rezerwować można każdego dnia do 20.00 na kolejny dzień i wszystkie następne, aż do końca trwania akcji. Ideą okołoświątecznej edycji Restaurant Week jest ułatwienie świątecznych i poświątecznych doświadczeń restauracyjnych z bliskimi. A także umożliwienie zakupu świątecznego prezentu w postaci wyśmienitych doświadczeń restauracyjnych.

W Festiwalu udział wezmą m.in.: Rest. Baczewskich, Projekt 44, Lobo Bistro, Flambéeria, Art Sushi, Posypane, Taverna Patris.

Wśród najciekawszych potraw znajdziemy: Glazurowane skoki z królika podane na purée z marchwi z chrupiącym jarmużem i kiełkami amarantusa  (w restauracji Les Amis FLAM & BIÈRE), Wegański qurczak w panierce kukurydzianej, frytki z batata, wege mayo, ketchup kimchi (w restauracji Orzo), Financier arachidowy z przyprawą korzenną, włoska beza, wanilia , wytrawna czekolada, marmolada śliwkowa z imbirem (w restauracji Projekt 44) oraz wiele innych popisowych dań i doświadczeń.

Natomiast na stronach internetowych festiwali Fine Dining Week (www.FineDiningWeek.pl) i Restaurant Week (www.RestaurantWeek.pl) trwa przedświąteczna promocja cenowa wcześniejszych rezerwacji na przyszłoroczne wydarzenia. Już dziś warto zapewnić sobie nie tylko jeszcze niższą cenę, ale też dostęp do najlepszych stolików 24 godziny przed innymi. Do każdej wcześniejszej rezerwacji dołączony zostanie piękne świąteczne potwierdzenie do druku.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.12.2019
Aktualizacja: 20.02.2022