Tork z przewodnikiem „Pracuj bezpiecznie” dla branży gastronomicznej

W odpowiedzi na sytuację wywołaną pandemią, marka przygotowała publikację, której celem jest wsparcie restauratorów w bezpiecznym prowadzeniu biznesu. Nowy, kompleksowy zestaw materiałów jest dostępny online i zawiera aktualne informacje dotyczące higieny oraz rekomendacje działań dla firm.

Zbiór kluczowych rozwiązań, które zmniejszają ryzyko rozprzestrzeniania się patogenów w lokalu i podnoszą poziom bezpieczeństwa pracowników, powstał w oparciu o ponad 50-letnie doświadczenie marki Tork oraz zalecenia instytucji zdrowia publicznego, takich jak WHO (Światowa Organizacja Zdrowia).

Restauratorzy musieli szybko zareagować i przeorganizować swoje modele biznesowe, aby dostosować się do wytycznych sanitarnych i zasad dotyczących dystansu społecznego – mówi Hanneke Kuipers, dyrektor ds. marketingu w dziale branży gastronomicznej Essity Professional Hygiene. – Tork przygotował zestaw narzędzi Pracuj bezpiecznie – COVID-19 Poradnik dla branży gastronomicznej, aby pomóc właścicielom i managerom lokali opracować schematy działań i odnaleźć się w nowym reżimie sanitarnym. Nasza marka wspiera restauratorów w tworzeniu bezpiecznych, higienicznych warunków dla pracowników i gości, zarówno teraz – w czasach niepewności, jak i w przyszłości.

Materiały przygotowane przez Tork dla restauratorów zawierają:

  • Zalecenia dotyczące utrzymania prawidłowej higieny rąk dla pracowników restauracji oraz sposoby doskonalenia dotychczasowych procedur.
  • Najlepsze praktyki higieny osobistej dla pracowników restauracji.
  • Zalecenia dotyczące właściwego czyszczenia i dezynfekcji powierzchni w lokalu w celu ograniczenia rozprzestrzeniania się patogenów.
  • Rekomendacje dotyczące rozmieszczenia dozowników, aby jak najbardziej ułatwić stosowanie prawidłowych technik zachowania higieny rąk.

Aby pobrać materiały Pracuj bezpiecznie – COVID-19 Poradnik dla branży gastronomicznej należy odwiedzić stronę: https://www.tork.pl/pracujbezpiecznie, gdzie znajduje się więcej informacji na temat wsparcia marki Tork dla przedsiębiorców podczas pandemii COVID-19.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.