Trwa Delivery Week. Z menu jakich restauracji skorzystać na specjalne okazje?

Udostępnij artykuł
[POD NASZYM PATRONATEM] 17 listopada wystartowała druga edycja wydarzenia która potrwa do odwołania. W cenie 39 złotych, czeka dwudaniowe menu i mnóstwo prezentów od przyjaciół festiwalu. Nowością drugiej odsłony akcji pomocowej są restauracje uczestniczące w kultowym już Fine Dining Weeku – cena za menu wynosi 59 zł. Aby zamówić – wystarczy wejść na deliveryweek.pl.
ALBERTINA Restaurant & Wine | Kraków

W Krakowie można zamawiać z ponad 20 restauracji. Jeśli pojawia się wyjątkowa okazja do świętowania, bądź po prostu chce się zaskoczyć drugą połówkę, warto sprawdźcić menu tej restauracji. W wersji mięsnej będzie to ossobuco z jelenia z kopytkami, czerwoną kapustą i sosem demi glace. Jeśli stawia się na wersję wege: falafel z ciecierzycy z pure z dyni, pyzy z pesto z pietruszki i orzechów pinii oraz sosem z palonych warzyw.

Diverso | Warszawa

Kulinarna podróż do Włoch? Do wyboru są standardowo dwie wersje menu, a w nich m.in. pizza Gourmet na 25-letnim zakwasie i organicznej, włoskiej mące z szynką Spianata, gruszką i orzechami włoskimi. Druga opcja to ręcznie robione tagliatelle z domowym pesto.

Szarlotta | Poznań

Fani tradycyjnej polskiej kuchni również znajdą coś dla siebie. Do wyboru pierogi w nowoczesnym wydaniu. Szef kuchni przygotował ten przysmak własnego wyrobu m.in. z kaczką piżmową czy ze  szpinakiem i ricottą. W menu znajdziemy również kopytka z batatów oraz sakiewkę drobiową ze szpinakiem i pieczarkami.

Forum Kulinarne | Wrocław

Czas na Wrocław! W sercu dolnośląska do wyboru mamy ponad dwadzieścia restauracji, które w obecnej sytuacji bardzo potrzebują wsparcia. Jedną z nich jest Forum Kulinarne – miejsce, które dba o każdy szczegół. W menu znajduje się krem z kalafiora romanesco z paloną brukselką, kruszonką słonecznikową i oliwą truflową. Danie główne to policzek wołowy z  gnocchi buraczanym, pieczoną dynią, puree marchewkowym, rozmarynem, palonym masłem i konfitowaną karotką.

Tabu Sushi And Modern Cuisine | Łódź

Szef Kuchni przygotował dwie wersje menu, w których królują bułki bao, w wersji mięsnej i wege. Danie główne w wersji mięsnej to żeberka wieprzowe, a wersji wege makaron udon.

Dostajesz więcej niż wydajesz!

Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od przyjaciół festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi partnerzy i ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wsparcie dla restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero (od 27 listopada), wraz z potwierdzeniem rezerwacji unikalnego e-booka “Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI” oraz -10 zł na regularny Festiwal Restaurant Week. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu.

Wszyscy Goście otrzymają dodatkowo kod od innogyGO (zamówienia warszawskie) uprawniający do 15 minutowego przejazdu BMW i3 i odebrania swojego zamówienia oraz mnóstwo prezentów od przyjaciół festiwalu. Co więcej na gości czekają wyjątkowe konkursy z atrakcyjnymi nagrodami.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.12.2020
Aktualizacja: 10.12.2020