Nowa inwestycja sieci pizzerii mieści się w Łodzi i jest to już trzynasty punkt w Polsce, w którym można zjeść pizzę według receptury Mistrza Włoch i Europy Valerio Valle. Lokal mieści się przy jednej z najbardziej znanych polskich ulic – Piotrkowskiej.
Główną ideą stworzenia pizzerii Tutti Santi było sprowadzenie do Polski włoskiej pizzy na najwyższym światowym poziomie. Takiej, której receptury opierają się na regionalnych, włoskich tradycjach i zawierają włoskie produkty, a nie ich tańsze zamienniki. By to zapewnić, do współpracy zaproszono Mistrza Włoch Valerio Valle. To on osobiście odpowiada za tworzenie receptur, szkolenie pracowników i nieprzerwanie bierze aktywny udział w rozwijaniu Tutti Santi.
Nowa restauracja Tutti Santi zajmuje blisko 300 mkw i mieści się w wyjątkowym dla Łodzi miejscu przy ul. Piotrkowskiej 293-305. Na jej lokalizację wybrano zrewitalizowany kompleks Ogrodów Geyera, który dawniej pełnił funkcję jednej z największych fabryk włókienniczych w mieście.
Zabytkowe budynki, dzięki opiece konserwatora i zaangażowaniu inwestorów odzyskały dawną świetność i stają się dla łodzian popularnym miejscem spotkań i spędzania wolnego czasu. Charakter kompleksu Ogrodów Geyera idealnie wpisuje się w aranżację wnętrza restauracji, które razem tworzą spójną, wyjątkową przestrzeń. Jak w innych lokalach sieci, za wystrój Tutti Santi w Łodzi odpowiadało biuro projektowe LSD.Studio z Krakowa . Dodatkowym atutem lokalu jest sąsiedztwo Parku Reymonta z piękną fontanną, którą można podziwiać z okien restauracji.
RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.