Warszawa: Nowy koncept Sing Sing zaprasza na świętowanie pełni księżyca i obniża ceny z karty o 50 proc.

Udostępnij artykuł
Za restauracją stoi Grupa Instynkt, która w swoim portfolio posiada m.in. AIOLI, Momu, Banjalukę. Miejsce łączący w sobie restaurację, drink + cocktail bar oraz działalność rozrywkowo-artystyczną. Goście znajdą tutaj dania, koktajle, ale także muzykę na żywo, comiesięczne świętowanie pełni księżyca oraz azjatyckie lunche za 10 zł. Lokal mieści się przy ul. Świętokrzyskiej 18.

Sing Sing specjalizuje się w szeroko pojętej kuchni azjatyckiej, mocno zainspirowanej street foodem. Szefowie Patryk Stal oraz Michael Gay, stworzyli autorską mieszankę kuchni tajskiej, koreańskiej, chińskiej, japońskiej i wietnamskiej. W karcie można znaleźć m.in. płonącą, glazurowaną kaczkę podawaną w całości z plackami pszennymi, marynowanymi i świeżymi warzywami, kolorowym ryżem i sosami w cenie 95 zł, różne odmiany bułeczek bao, azjatyckie sałaty, pyszne satay’e, liczne dania z woka doprawione dużą ilością orientalnych ziół czy świeże liście betelu, sprowadzane bezpośrednio z Tajlandii. W restauracji dostępne są lunche w wersji mięsnej lub wege w cenie 10 zł (przystawka + danie główne). Za projekt wnętrza odpowiada 370 Studio.

Sing Sing tradycyjnie świętuje pełnię księżyca tworząc wydarzenie pełne azjatyckich doświadczeń. Najbliższa pełnia wypada 2 września, a co za tym idzie, restauracja przygotowuje Full Moon Half Price. Tego dnia od godziny 18:00 cała karta w restauracji będzie obniżona o 50 proc.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Za dania odpowiadają dwaj szefowie kuchni. Patryk Stal skończył warszawską szkołę gastronomiczną przy ul. Poznańskiej. Zaczynał swoją karierę od pracy we włoskich restauracjach: Bellota, Trattoria Italia i Trattoria Roberto Moni. Następnie pracował w Warszawskim Hotelu Victoria u boku znanych i szanowanych szefów kuchni, którzy byli dla niego znaczącą inspiracją. Przygotowywał także cateringi i imprezy tematyczne dla ponad 5 tys. gości. Poprzez liczne podróże zaczął odkrywać różne kultury kulinarne oraz wartość lokalnych produktów, co zainicjowało bardziej zaawansowaną pracą przy autorskich konceptach. Otworzył Bar Warszawa, gdzie otrzymał już stanowisko szefa kuchni, aż do przejścia do restauracji Der Elefant i  dołączenia do Grupy Instynkt, gdzie przez 1,5 roku współtworzył jako Szef Kuchni koncept Momu. Żadna kuchnia nie jest mu obca. Młody i ambitny szef nie boi się wyzwań i uwielbia testować nowe smaki. Pracował z kuchnią polską, włoską, amerykańską, z licznymi odmianami fusion, jak i fine dining, a teraz zaczyna swoją nową egzotyczną przygodę u boku kucharzy z różnych stron Azji. Testuje i gotuje dania ze wszystkich zakamarków tego kontynentu, bazując na lokalnych produktach. Jest odpowiedzialny za współtworzenie sensualnego umami w Sing Sing.

Michael Gay to Australijczyk z pochodzenia, globtroter, zakochany w ogólnoświatowej gastronomii. Specjalizuje się w kuchni azjatyckiej. Swoje gastronomiczne wykształcenie zdobył w Australii, skończył m.in. Orange Culinary School Australia i Italian Cooking School Australia. Pierwsze kulinarne doświadczenia zdobył w La Prochetta w Melbourne, następnie podróżował do Hiszpanii, Anglii, Islandii i Polski. W Warszawie pracował m.in. w Raj w Niebie, Bistro de Paris MICHEL MORAN, Connect Lunch Bar, Karmnik Restaurant Stare Miasto, Kik Fit Bar, Aioli Cantine Bar, Momu Gastrobar. Swoją wiedzą i doświadczeniem chętnie dzieli się z innymi, kocha podróżować i odkrywać nowe, wymagające smaki. Wraz z Patrykiem stworzyli restauracyjną część Sing Singa, wykorzystując dogłębną wiedzę, doświadczenia wyniesione z podróży i znajomość kuchni z różnych zakątków Azji.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.08.2020
Aktualizacja: 26.08.2020