Zimne Dranie zapraszają do Elektrowni Powiśle na tatary

Udostępnij artykuł
Jak wyjaśniają twórcy miejsca to danie w końcu otrzymało sznyt, na który zasługuje i stało się gwiazdą lokalu. W restauracji tatar serwowany jest w kilku odsłonach.

Zdecydowaną większość składników, których używamy to nasza własna produkcja. Kisimy, wędzimy, peklujemy. Sami robimy musztardę, sosy, kiszonki i inne takie. Dajemy też świetne kanapki:  pastrami własnej roboty, kaczka  szarpana, boczek z chutney, ale też steki oraz butersznyty. W ostatnim czasie grany był u nas tatar z matjasa i kiełbaski norymberskie – mówi Marcin Pajewski, właściciel.

Lokal organizuje też prywatne spotkania i warsztaty oraz oferuje usługi cateringowe. Zimne Dranie znajdują się w Food Hallu Elektrowni Powiśle obok Kandela Bar.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 07.10.2020
Aktualizacja: 07.10.2020