AmRest prezentuje najnowszy Raport Zrównoważonego Rozwoju

Udostępnij artykuł
Firma ujawnia dane dotyczące czterech filarów strategii CSR AmRest: żywność, ludzie, środowisko, społeczności, podając wiele przykładów działań realizowanych w 2018 roku. Publikacja przygotowana zgodnie z międzynarodowym standardem GRI, zawiera również bezpośrednie nawiązanie do Celów Zrównoważonego Rozwoju ONZ.

AmRest prowadzący takie restauracje, jak: KFC, Pizza Hut, Burger King i Starbucks, nieustannie zwiększa swoją skalę działania. Obecnie biznes AmRest liczy ponad 2100 restauracji największych światowych w 25 krajach. Rosnące portfolio marek i ekspansja na kolejne rynki oznacza poszerzające się grono interesariuszy, a co za tym idzie coraz większą odpowiedzialność. W odpowiedzi na oczekiwania otoczenia, firma prezentuje Raport, w którym pokazuje podejście do zrównoważonego rozwoju. Lektura publikacji jest doskonałą okazją, by zobaczyć AmRest „od kuchni”, zapoznać się z firmą jako pracodawcą, ale i przyjrzeć się działaniom spółki na rzecz środowiska.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

– Dobre praktyki naszych marek opisane w publikacji to realne działania na rzecz m.in. środowiska czy lokalnych społeczności i prawdziwe historie, które za tym idą: ponad milion posiłków dla najbardziej potrzebujących, coraz więcej uśmiechów na twarzach beneficjentów i jeszcze więcej Wolontariuszy realizujących projekty społeczne  – mówi Ewelina Jabłońska-Gryżenia, CSR Manager w AmRest. – Z dumą dzielimy się efektami naszych działań w ramach strategii CSR, by inspirować kolejne podmioty do zaangażowania społecznego.

W ramach promocji Raportu AmRest rozpoczął właśnie projekt „Apetyt na pomaganie”, mający na celu zaangażowanie interesariuszy oraz edukację w zakresie działań AmRest realizujących Cele Zrównoważonego Rozwoju. Do 30 września na stronie www.amrestcsr.com trwa głosowanie na najlepszy projekt wspierający lokalne społeczności i środowisko. Spółka zaprasza do głosowania wszystkich fanów swoich marek, gości restauracji i kawiarni, pracowników oraz partnerów. Wyniki zostaną ogłoszone do 14 października 2019 roku. Raport Zrównoważonego Rozwoju AmRest Holdings SE za rok 2018 jest już dostępny na specjalnej stronie: www.amrestcsr.com.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 06.09.2019
Aktualizacja: 06.09.2019