Artur Jarczyński ufundował respirator dla warszawskiego szpitala

Udostępnij artykuł
Do grona darczyńców dołączył warszawski restaurator, który postanowił wesprzeć jedną z placówek medycznych. Zakupił respirator, który przekazał Szpitalowi Bielańskiemu. Sprzęt odebrała Sabina Zych – Szczęsna, kierownik działu organizacyjno-prawnego szpitala. 

Koronawirus nie odpuszcza, a przy zachorowaniach przebiegających z ostrą niewydolnością oddechową respirator to jedyna szansa na uratowanie ludzkiego życia. Przekazując respirator służbie zdrowia, chciałbym wyrazić ogromny szacunek, podziw i podziękowanie dla wszystkich tych, którzy walczą dziś o bezpieczeństwo pacjentów na pierwszej linii frontu. Wierzę, że dzięki pomocy i wzajemnemu wsparciu przezwyciężymy ten trudny dla wszystkich nas czas – mówi Artur Jarczyński.

Przekazany Szpitalowi Bielańskiemu sprzęt to respirator Dräger Savina 300 Select, który został skonstruowany tak, aby sprostać potrzebom wentylacji nawet najbardziej krytycznie chorych pacjentów. Jest bardzo prosty w obsłudze i konserwacji, a przede wszystkim mobilny, dzięki czemu może być wykorzystywany w każdym miejscu na terenie szpitala. Wartość sprzętu to ponad 30 tys. zł. Artur Jarczyński jest restauratorem od 30 lat. Prowadzi restauracje w Warszawie, Krakowie i Katowicach.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.11.2020
Aktualizacja: 27.11.2020