Bakery Browary Warszawskie otwarte

Udostępnij artykuł
Nowatorski koncept w stylu polsko – francuskich piekarni rzemieślniczych funkcjonuje na Woli od 4 listopada od 7:00. Na parterze budynku Biur przy Warzelni właściciele stworzyli miejsce dla miłośników słodkich i słonych wypieków. W asortymencie znajdziemy pieczywo: chleby, bagietki, bułki, croissanty – francuskie wyroby veinnoiserie. Przed otwarciem istnieje możliwość spróbowania wypieków w ramach codziennych degustacji przy Grzybowskiej 60.

Nasi goście na własne oczy będą mogli przekonać się, jak powstaje, rośnie i zarumienia się zdrowy chleb na naturalnym zakwasie. Codziennie czekać będzie na nich pyszne śniadanie, zbilansowany lunch oraz aromatyczna kawa i świeżo wyciskane soki. Ale w naszej piekarni na pierwszym planie znajdzie się oczywiście chleb – smaczny, pachnący, chrupiący – z różnego rodzaju ziarnami, pestkami, nasionami bogatymi w witaminy i minerały. Wszystko najwyższej jakości – mówi Bartek Rychcik, właściciel Bakery Browary Warszawskie.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 04.11.2020
Aktualizacja: 05.11.2020