W piątek, 27 listopada sieć uruchomiła lokal. Do portfela marki dołączyło centrum handlowe w Płocku. Jest to już 58. lokalizacja Berlin Döner Kebap.
Obecne otwarcie to efekt polityki rozwoju sieci, w której znajdują się zarówno lokale własne jak i franczyzowe. Najnowszą inwestycję otworzył franczyzobiorca związany z marką od dłuższego czasu.
Obecna sytuacja mocno pokrzyżowała nasze plany. Realizacja inwestycji w trakcie pandemii okazała się trudniejsza i bardziej czasochłonna niż standardowo – mówi Karol Kostyrka, manager ds. rozwoju. Od pierwszego dnia działalności prowadzimy sprzedaż zarówno na wynos jak i w dostawie. Są to, w tym momencie, jedyne dostępne dla nas kanały sprzedaży. Mamy jednak nadzieję, że już niedługo sytuacja ulegnie zmianie i powrócimy do pełnej normalności umożliwiając konsumpcję w strefie food court – dodaje.
Berlin Döner Kebap tworzy restauracje w Polsce od ponad 20 lat. Serwuje u siebie potrawy głównie w oparciu o wołowinę i kurczaka. W ostatnim czasie również, marka rozwinęła ofertę bezmięsną “vege”, bazującą na takich składnikach jak falafel, czy bardzo popularny serek halloumi. Sieć można odnaleźć m.in. w takich miejscach jak: Galeria Krakowska w Krakowie, Galeria Bałtycka i Forum w Gdańsku, Złote Tarasy w Warszawie, Forum w Gdańsku, Galeria Kaskada w Szczecinie czy kompleks Baltic Park Molo w Świnoujściu. Dynamicznie rozwija się także kanał delivery, który znacznie zyskał na popularności w ciągu ostatnich miesięcy.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.