Burger na Wypasie – nowość w Caffe Moya

Udostępnij artykuł
Koncept gastronomiczny rozszerza swoje menu. Do pizzy, stripsów serwowanych z frytkami, zapiekanek i hot dogów, dołącza kolejna propozycja. Wołowina, smażony boczek, ser Gouda i sałatka szwedzka tworzą Burger na Wypasie.

Dodatkowo znajdą się w nim: sos amerykański, sałata lollo bionda, czerwona cebula i pomidor, a wszystko to zamknięte w pszenno-żytnim mini-chlebku. Burger na Wypasie występuje w trzech wersjach – solo oraz w zestawach z frytkami lub z frytkami i Coca-Colą. Dostępny jest na wybranych stacjach Moya.

Hamburgery znamy w Polsce już od ponad dwudziestu lat. Obok pizzy czy hot dogów są to najpopularniejsze potrawy „na szybko”. Dzisiaj klienci wymagają jednak nie tylko tego, żeby dania były przygotowane niemal natychmiast. Muszą być one smaczne i wysokiej jakości. Taki właśnie jest nasz Burger na Wypasie. Pyszna wołowina pochodząca od polskiego producenta, smakowite, pieczołowicie dobrane dodatki oraz coś, co szczególnie wyróżnia naszego burgera, czyli chrupiący, pszenno-żytni chlebek – mówi Filip Puchalski, dyrektor ds. operacyjnych Moya, członek zarządu Anwim.

Koncept gastronomiczny Caffe Moya jest obecny na niemal wszystkich stacjach paliw sieci Moya. Asortyment gastronomiczny jest rozszerzany i dopasowywany do zmieniających się potrzeb klientów odwiedzających stacje. Podstawą konceptu jest osiem rodzajów kawy serwowanej z samoobsługowego ekspresu oraz wybór produktów gastronomii podstawowej: hot dogów, zapiekanek i ciastek. W ubiegłym roku w Caffe Moya pojawiła się też nowa kategoria produktów o nazwie „dania z pieca”, czyli dań typowo obiadowych, przygotowywanych na miejscu na zamówienie klienta.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 14.12.2020
Aktualizacja: 14.12.2020