Firma budowlana funduje pracownikom obiady, by wesprzeć lokalną gastronomię

Udostępnij artykuł
Grupa Erbud, jedna z największych spółek budowlanych w Polsce, zdecydowała, by w miarę swoich możliwości pomóc branży gastronomicznej: w każdą środę do świąt Bożego Narodzenia pracownicy zamawiają obiad w lokalnej restauracji na koszt swojej firmy.

Główne zasady to 25 zł na obiad dla jednej osoby i posiłek co tydzień z innego miejsca, by wsparcie dla lokali gastronomicznych miało jak najszerszy zasięg. Prezes ERBUDU poinformował o takiej formie wsparcia swoich pracowników poprzez e-mail.

Podczas pandemii wiele segmentów rynku ucierpiało, a jednym z bardziej poszkodowanych jest gastronomia. Branża budowlana ucierpiała mniej i mamy dobre wyniki, dlatego jako firma odpowiedzialna społecznie powinniśmy wspierać tych, którzy przez pandemię utracili dużą część dochodów. To nie jest tak, że restauratorzy i ich załoga pracowali od nas gorzej, dlatego dziś wiedzie im się słabiej. Oni akurat mieli pecha, a w trudnych czasach trzeba się wspierać. Bez nas mogą nie przetrwać. Dlatego co środę do świąt Bożego Narodzenia zapraszam Państwa na obiad. Zamawiajcie dla wszystkich Pracowników w Waszych biurach obiady z lokalnych restauracji. Zasady: co tydzień niech (w miarę możliwości) będzie to inny lokal – Wasz ulubiony, który potrzebuje wsparcia. Limit cenowy lunchu na pracownika to 25 zł brutto – pisze w mailu do pracowników prezes Erbud, Dariusz Grzeszczak.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.12.2020
Aktualizacja: 01.12.2020