Grupa Erbud, jedna z największych spółek budowlanych w Polsce, zdecydowała, by w miarę swoich możliwości pomóc branży gastronomicznej: w każdą środę do świąt Bożego Narodzenia pracownicy zamawiają obiad w lokalnej restauracji na koszt swojej firmy.
Główne zasady to 25 zł na obiad dla jednej osoby i posiłek co tydzień z innego miejsca, by wsparcie dla lokali gastronomicznych miało jak najszerszy zasięg. Prezes ERBUDU poinformował o takiej formie wsparcia swoich pracowników poprzez e-mail.
Podczas pandemii wiele segmentów rynku ucierpiało, a jednym z bardziej poszkodowanych jest gastronomia. Branża budowlana ucierpiała mniej i mamy dobre wyniki, dlatego jako firma odpowiedzialna społecznie powinniśmy wspierać tych, którzy przez pandemię utracili dużą część dochodów. To nie jest tak, że restauratorzy i ich załoga pracowali od nas gorzej, dlatego dziś wiedzie im się słabiej. Oni akurat mieli pecha, a w trudnych czasach trzeba się wspierać. Bez nas mogą nie przetrwać. Dlatego co środę do świąt Bożego Narodzenia zapraszam Państwa na obiad. Zamawiajcie dla wszystkich Pracowników w Waszych biurach obiady z lokalnych restauracji. Zasady: co tydzień niech (w miarę możliwości) będzie to inny lokal – Wasz ulubiony, który potrzebuje wsparcia. Limit cenowy lunchu na pracownika to 25 zł brutto – pisze w mailu do pracowników prezes Erbud, Dariusz Grzeszczak.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.