Jak wybrać piec do pizzy?

Rozwijający się świat gastronomii wykracza daleko poza zmiany widoczne w menu. Poruszanie się w branży restauracyjnej nigdy nie było bardziej skomplikowane – począwszy od zmieniających się wymagań gości po zwiększenie ilości przepisów prawnych, których należy przestrzegać, a także konieczności ponoszenia dodatkowych wydatków związanych z COVID-19.

Misją firmy Lincoln jest zapewnienie klientom stabilizacji, w tych szybko zmieniających się czasach. Bez względu na to, co dzieje się przed drzwiami restauracji, urządzenia oferowane przez Lincoln umożliwiają niezawodną pracę w kuchni, można na nich polegać i serwować gościom wysokiej jakości posiłki.

Sukces restauracji nie sprowadza się tylko do smaku serwowanych potraw. Potrzebna jest pewność, że urządzenia w kuchni sprostają wyzwaniom podczas największego ruchu w restauracji  i będą sprawne nieprzerwanie przez 7 dni w tygodniu. Tylko w takiej sytuacji można mieć swobodę w pracy i spokój ducha, aby skupić się na innych ważnych rzeczach w restauracji.

Dlatego każdy z wszechstronnych pieców taśmowych Lincoln jest skonstruowany w taki sposób, aby zapewnić stabilność i długotrwałą wytrzymałość. Chociaż każdy z pieców jest specjalnie zaprojektowany dla potrzeb różnych typów restauracji, wszystkie mają tę samą zaletę – dużą  wydajność.

Piece Lincoln zostały poddane testom, aby upewnić się, że są gotowe na wszystkie trudne wyzwania. Firma Lincoln identyfikuje się z branżą  gastronomiczną, więc cieszy się z możliwości współpracy 
z restauracjami i stale podnosi poprzeczkę w produkcji, aby usatysfakcjonować wszystkich klientów.

Lincoln, to wiodąca na świecie marka taśmowych pieców do pizzy. Dzięki zastosowanym technologiom Air Impingement oraz FastBake umożliwiają one szybkie podgrzewanie, pieczenie oraz zapiekanie nawet dużych ilości potraw, w bardzo krótkim czasie.  Pozwala to na sprawną realizację zamówień w restauracjach i serwowanie doskonałej jakości produktów w krótkim czasie.

Urządzenia te wykorzystują technologię uderzenia gorącego powietrza, co pozwala na szybkie podgrzewanie, gotowanie, pieczenie, a także zapewnia kruchość tych potraw, które tego wymagają. Zwykle piece te wykonują swoje zadania od dwóch do czterech razy szybciej niż tradycyjne piekarniki. Dzięki opływowym kształtom i zastosowanym prostym rozwiązaniom, piece Lincoln oszczędzają czas, pozwalają na większe zróżnicowanie menu, zapewniają wysoką jakość potraw – można po prostu polegać na ich pracy.

Digital Countertop Impinger® DCTI to najmniejszy piec Impinger w rodzinie urządzeń Lincoln. Znajdzie zastosowanie na ladzie w sklepie spożywczym, w budce z jedzeniem lub wszędzie tam, gdzie wymagane jest szybkie pieczenie na przenośniku taśmowym. Taki model pieca jest opłacalny
i niezawodny przy przygotowywaniu pizzy, kanapek, skrzydełek i prawie wszystkiego, co można przyrządzić w standardowym piekarniku, z tym że stanie się to w ułamku czasu wymaganego przez tradycyjny piec i zawsze z powtarzalnymi wynikami.

Piec taśmowy Impinger II Express jest przeznaczony do takich restauracji, w których wymagana jest bardzo wysoka wydajność w przygotowywaniu potraw, a powierzchnia podłogi jest ograniczona. Szeroka taśma 457 mm i komora pieczenia o długości 711 mm sprawiają, że piec taki może zastąpić  nawet do dwóch pełnowymiarowych pieców do pizzy. Istnieje też możliwość zamontowania do trzech pokładów pieca na jednej podstawie. Przenośnik ładowany od przodu i zdejmowane drzwi sprawiają, że jest to najłatwiejszy do czyszczenia piec w branży gastronomicznej. Takie piece dostępne są w wersji elektrycznej i gazowej. W standardzie w szklanych drzwiach montowane są uchwyty chłodne w dotyku.

Spójność, na którą możesz liczyć

Piece Lincoln dostarczane są poprzez firmę Welbilt, która jest światowym liderem w produkcji urządzeń dla branży HoReCa. Marka zapewnia kompleksowe systemy kuchenne, wiedzę kulinarną
i pierwszorzędną obsługę klientów zarówno globalnie jak i  lokalnie.

Prowadząc działalność w Ameryce, Europie i Azji, Welbilt dostarcza na rynek wiodące marki, m.in.: Convotherm®, Crem, Frymaster®, Garland®, Lincoln®, Manitowoc® Ice i Merrychef®.

Więcej informacji o Welbilt i o tym, jak marki z Grupy Welbilt mogą pomóc w prowadzeniu działalności gastronomicznej, można znaleźć na stronie internetowej: www.welbilt.com.

Na rynku polskim urządzenia oferowane przez Welbilt, w tym piece Lincoln są dostępne poprzez firmę Koree, zapraszamy na www.koree.pl.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.