Jaki piec najlepszy dla małego konceptu gastronomicznego?

Smeg Foodservice oferuje optymalne rozwiązania do punktów sprzedaży fast food, supermarketów, a także do restauracji. Te piece o niewielkich wymiarach, przeznaczone do wypieku świeżych bądź mrożonych ciast, pieczywa i innych produktów spożywczych, okazały się hitem.

Firma Smeg została założona w 1948 roku w północnych Włoszech, przez Vittorio Bertazzoni. Obecnie jest jednym z wiodących producentów sprzętu gospodarstwa domowego w tym kraju. Ich produkty są rozpoznawalne na całym świecie.

Po umocnieniu swojej pozycji w branży urządzeń gospodarstwa domowego, Smeg rozszerzył działalność tworząc m.in. odział Smeg Foodservice. Jest to specjalny dział pracujący na potrzeby profesjonalnej gastronomii.

Wiedza specjalistyczna w zakresie projektowania i produkcji, umożliwia Smeg Foodservice stosowanie innowacyjnych i funkcjonalnych rozwiązań, które gwarantują maksymalny komfort ich użytkowania w każdym miejscu pracy. Marka od ponad 30 lat, spełnia najbardziej wymagające potrzeby profesjonalnej branży gastronomicznej.

W latach 80. rozpoczęto produkcję wyposażenia baru, a następnie produkcję pieców konwekcyjnych dla branży HoReCa, które mogły zapewnić przygotowywanie dużej ilości potraw w krótkim czasie. Kolejny krok to produkcja pieców wielofunkcyjnych, o dużo szerszym zastosowaniu. Oprócz produkcji pieców, Smeg Foodservice stworzył linię profesjonalnych zmywarek, które są znane ze swojej różnorodności, doskonałej wydajności oraz niskiego zużycia energii i wody. Oferta urządzeń profesjonalnych obejmuje również minibary, chłodziarki na wino oraz kostkarki. Wszystkie te produkty charakteryzuje trwałość i bezpieczeństwo, dodatkowo są atrakcyjne wizualnie.

Na wszystkich etapach produkcji są przeprowadzane rygorystyczne testy urządzeń, aby zapewnić ich 100 proc. niezawodność.

Ponadto Smeg w pełni dostosowuje się do potrzeb użytkowników – wszystkie produkty są łatwe w użyciu, a dzięki zastosowaniu najnowocześniejszych rozwiązań technologicznych inteligentnie wykorzystają zasoby energii elektrycznej i wody. Smeg od wielu lat prowadzi politykę proekologiczną skupiając się mocno na tych aspektach przy projektowaniu i produkcji urządzeń.

Stylowy wygląd, zaawansowana technologia i zastosowanie najlepszych materiałów sprawiają, że wielofunkcyjne piece Smeg są idealnym rozwiązaniem dla nowoczesnych usług cateringowych, supermarketów, a także restauracji wymagających kompaktowego pieca o wysokiej wydajności. Optymalne rozprowadzanie ciepła w komorze gwarantuje szybkie i równomierne pieczenie. Jest to wynikiem innowacyjnej konstrukcji wnętrza pieca.

Koree ma w ofercie urządzenia produkowane przez Smeg Foodservice. Szczególnie polecamy piece, które już od dawna sprawdzają się w sieci sklepów Żabka. Można w nich odpiekać mrożone pieczywo i ciastka, zapewniając zaledwie w kilka minut szybką przekąskę na gorąco. Można też piec świeże ciasta.

Doradcy z firmy Koree chętnie pomogą we wdrożeniu ciekawej oferty gastronomicznej, którą można realizować  wykorzystując piece Smeg, nawet w bardzo małym obiekcie.

Naprawdę warto zaskoczyć klientów stacji benzynowej, małego sklepu spożywczego lub gości baru czy cukierni gorącym croissantem, fondantem czekoladowym lub ciastkiem francuskim z jabłkiem. Piece Smeg sprawdzą się też w małych piekarniach, które bazują na świeżych lub mrożonych produktach. Piekąc małe partie różnorodnego pieczywa i dodatkowo parząc świeżą kawę można stworzyć ciekawą ofertę dla klientów i przyciągnąć ich cudownym zapachem, który unosi się w lokalu cały dzień.

Nawet mniej doświadczeni pracownicy, przy pomocy pieca Smeg, przygotują przekąski o powtarzalnych parametrach i wysokiej jakości.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.