Jakie urządzenia gastronomiczne są niezbędne na stacji benzynowej?

Udostępnij artykuł
Te miejsca to od dawna już nie tylko paliwo. Teraz coraz częściej robimy tam zakupy i to nie tylko w dni świąteczne, a także zatrzymujemy się na dobrą kawę, śniadanie, lunch lub nawet obiad. Dlatego tak często na stacjach benzynowych powstają sklepy convenience oraz koncepty gastronomiczne i kawowe.

Szczególnie teraz, w czasach zarazy COVD-19,  w stacjach benzynowych można szybko i sprawnie zrobić zakupy bez konieczności spotykania dużej ilości osób, jak to się dzieje niestety w  supermarketach. Oczywiście mamy nadzieję, że wirus niebawem przejdzie do historii, a nasze życie będzie mogło wrócić do takiego, jakie mieliśmy przed  pandemią.

Firma Koree ma kilka ciekawych urządzeń w ofercie, które doskonale mogą się sprawdzić na stacjach benzynowych. Zapewniając doskonałą, gorącą kawę, chłodny cocktail, szybką wyszukaną przekąskę, a także wykwintny lunch.

Oferta Koree to wysokiej jakości urządzenia gastronomiczne, które doskonale sprawdzają się już od lat  w codziennej pracy w takich firmach jak McDonald’s, Burger King, Dominos Pizza, Pizza Hut, KFC, North Fish, Circle K, Lotos, Amic, Unimot, Jeronimo Martins, Żabka, Cukiernia Sowa.

Doradcy z firmy Koree chętnie pomogą we wdrożeniu ciekawej oferty gastronomicznej, którą można realizować na urządzeniach sprzedawanych przez Koree.  Szef kuchni przeszkoli personel i zdradzi sekrety, w jaki sposób można zaskoczyć gościa wyszukanym daniem przygotowanym zaledwie w kilka minut. Urządzenia oferowane przez Koree sprawiają, że przygotowywanie kawy i dań kulinarnych jest proste i przyjemne.

Na stacji benzynowej doskonale sprawdzą się ekspresy do kawy Thermoplan, które zapewniają niezawodną maksymalną wydajność  również w godzinach szczytu zapotrzebowania na kawę. Klienci mogą szybko i samodzielnie przygotować sobie kawę. Ekspresy te są idealne do małych przestrzeni ponieważ rozwiązania Thermoplan są kompaktowe, niezawodne i intuicyjne w obsłudze, a jednocześnie zapewniają  najwyższą wydajność.

Budowa modułowa ekspresu sprawia, że ewentualna naprawa urządzenia jest szybka i mniej kosztowna. Wszystkie moduły są wymieniane błyskawicznie. Ekspres można konfigurować z następującymi modułami: lodówka, moduł czekolady, moduł na syropy, podgrzewacz filiżanek. Każdy ekspres Thermoplan  jest optymalizowany indywidualnie do potrzeb klienta.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

W stacjach benzynowych, które są odwiedzane przez wielbicieli kawy przelewowej doskonale sprawdzą się  ekspresy produkowane przez firmę FETCO. Umożliwiają one  zaparzanie herbaty i kawy w 3-, 4- oraz 6-litrowych termosach LUXUS. Można uzyskać do 30 l herbaty lub kawy na godzinę. Zapewniają one równomierną ekstrakcję kawy, są odporne na osadzanie się kamienia, co oznacza mniej czynności serwisowych. Przydatne wszędzie tam, gdzie  w krótkim czasie trzeba przygotować kawę dla wielu osób.

Firma Koree oferuje też nowoczesne urządzenia do obróbki termicznej, dzięki którym można znacznie poszerzyć ofertę dań na  stacji benzynowej.Idealnym urządzeniem do pracy w stacji benzynowej jest piec Merrychef. A Merrychef to po prostu szybkość, kompaktowość i wszechstronność. Dlatego jest to piec najbardziej pożądany przez wszystkich właścicieli punktów gastronomicznych i szefów kuchni, a szczególnie tych,  którzy przygotowują dużo różnorodnych  dań w pomieszczeniach o niewielkiej powierzchni.

Nawet mniej doświadczeni pracownicy, przy pomocy pieca Merrychef, przygotują dania o powtarzalnych parametrach i bardzo wysokiej jakości. Merrychef  idealnie nadaje się do stacji benzynowych, kawiarni, barów, sklepów wielobranżowych.

Na upieczenie  pizzy (od-18ᵒC,) piec Merychef o mocy 1000W, potrzebuje jedynie 100 sekund, pierś kurczaka (+4ᵒC,130-150g) upiecze się w ok.  2 minuty, a stek z łososia (+4ᵒC,140-140g) będzie gotowy w 100 sekund.

Convotherm Mini 6.06 Standard, piec konwekcyjno-parowy z serii mini jest doskonałym  kuchennym urządzeniem gastronomicznym do pieczenia, grillowania, gotowania na parze, zapiekania, smażenia i odgrzewania potraw lub  do odpiekania mrożonych ciasteczek. Niewielkie wymiary tego pieca sprawiają, że urządzenie zmieści się w każdej kuchni. Przez dużą szybę doskonale widać co znajduje się w środku. Dzięki wysokiej jakości wykończenia w kolorze srebrnym, urządzenie bardzo dobrze prezentuje się w czasie gotowania na oczach gości w restauracjach, sklepach i na stacjach benzynowych.

Z urządzeń produkowanych przez FKI firma Koree proponuje  grille rolkowe  oraz  frytownice blatowe.

Grille rolkowe FKI, stosowane są do ogrzewania kiełbasek, które idealnie nadają się do hot- dogów. Rolki (aluminiowe, pokryte teflonem) wolno się obracają gwarantując równomierne ogrzewanie kiełbasek. Wewnątrz rolek jest element grzewczy, który zapewnia stałą i równomierną temperaturę ogrzewania. Urządzenia te są łatwe w obsłudze i czyszczeniu, dzięki łatwemu dostępowi do wszystkich części grilla.

Frytownice FKI sprawdzają się bardzo dobrze, wtedy gdy sytuacja wymaga od kucharzy szybkiego działania. Posiadają głęboki pojemnik, który sprawia, że utrzymanie czystego otoczenia wokół sprzętu jest wyjatkowo łatwe. Silne elementy grzewcze zapewniają szybkie nagrzewanie oleju do smażenia, a elektroniczny czujnik temperatury steruje ogrzewaniem. Frytownice FKI umożliwiają głębokie smażenie w oleju zarówno rozmrożonej, jak i zamrożonej żywności, a także zaprogramowanie do 6 różnych programów smażenia.

Frytownica FKI jest łatwa do czyszczenia, można wyjąć element grzewczy z pojemnika, co pozwala na łatwiejsze jego  czyszczenie, a jeśli to konieczne, element grzewczy można wymienić w ciągu zaledwie kilka minut.

W sezonie letnim na pewno klienci stacji benzynowej docenią chłodne napoje, a także  możliwość kupienia lodu na wynos.

Kostkarki do lodu Manitowoc Ice w branży restauracyjnej cieszą się renomą najnowocześniejszych i najbardziej niezawodnych urządzeń do produkcji lodu. Seria produktów obejmuje urządzenia do produkcji lodu o kształcie ośmiokątów, lodu w kostkach, w bryłach, płatkach oraz lodu łuskowego do różnego rodzaju zastosowania. Kostkarka Indigo to niewyczerpalne źródło lodu na żądanie.

Firma Koree z przyjemnością przedstawi ofertę urządzeń dla każdej stacji benzynowej  i indywidualnie przygotuje optymalne rozwiązanie dopasowane do specyfiki miejsca, w którym znajduje się stacja benzynowa. Pracownicy firmy Koree podpowiedzą w jaki sposób zwiększyć sprzedaż poprzez oferowanie pysznych, nowoczesnych, zgodnych z aktualnymi trendami żywieniowymi dań, deserów i napojów. Dodatkowo szef kuchni pomoże wdrożyć nowe menu opracowane specjalnie do przygotowywania z wykorzystaniem urządzeń zakupionych w firmie Koree.

Zapraszamy do współpracy, tel. 22 755 65 75.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.11.2020
Aktualizacja: 20.11.2020