Gospodarzem wydarzenia, które odbyło się 1 czerwca w uzdrowiskowej miejscowości Szczawno – Zdrój na Dolnym Śląsku było Dworzysko. Konkurs został zorganizowany pod patronatem Burmistrza miasta. Zabytkowa Hala Spacerowa, usytuowana przy parku zdrojowym, wypełniła się z wybitnymi szefami kuchni, którzy zasiedli w jury konkursu i kucharzami walczącymi o miano najlepszych w zakresie przygotowywania dziczyzny.
Podstawowym celem konkursu było pokazanie, że warto nadal utrwalać i realizować dawne polskie tradycje kulinarne. Dzięki temu, że konkurs odbył się w przestrzeni publicznej, uczestnicy jak i obserwatorzy mogli dokształcić się w zakresie polskiej kuchni myśliwskiej.
Na pierwszym miejscu znalazła się drużyna w składzie Daniel Ulanowski i Damian Domagała z Hotelu Natura Residence Restauracji Bluebell. Na drugim stopniu podium stanęli Grzegorz Przebinda i Dawid Cieślar z Fiorentina Restaurant. Z kolei trzecie miejsce zdobyli Łukasz Kostrzewski i Bartosz Biały z restauracji Ed Red Warszawa Hala Mirowska.
Burmistrz Szczawna-Zdroju przyznał nagrodę specjalną, którą otrzymali Patryk Bernaś i Grzegorz Czech reprezentujący Dworzyskową restaurację Babinicz.
Organizatorem wydarzenia było Dworzysko Restauracja Babinicz i Hotel Dwór Idy w Szczawnie – Zdroju. Gospodarzami konkursu byli właściciel Kompleksu Dworzysko Ryszard Tomaszewski i szef kuchni Wojciech Harapkiewicz. Wydarzenie odbyło się przy wsparciu i pomocy partnerów i sponsorów, m.in. Miasto Szczawno-Zdrój, Stowarzyszenie Polska Inicjatywa Kulinarna i Nestle.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.