Kraków: Krowarzywa otwiera nowy lokal

Udostępnij artykuł
Polska sieć wegańskich burgerowni startuje z 17. punktem. Tym razem, restauracja pojawi się na krakowskim Kazimierzu, zwiększając możliwy obszar dostaw. Otwarcie zaplanowane jest na 14 listopada na godzinę 14:00.

W tym trudnym dla wszystkich (w tym gastronomii czasie) pragniemy nadal spełniać naszą misję: serwować zdrowe, w 100 proc. roślinne posiłki dla wszystkich, dbając o planetę i klimat. To właśnie przyświecało nam w momencie podejmowania decyzji o otworzeniu kolejnych miejsc z naszą ofertą. Chcemy być blisko naszych klientów, a nasze posiłki dostarczać na jak największą skalę komentuje Krzysztof Bożek, współzałożyciel Krowarzywa.

Lokal na Kazimierzu będzie 17. punktem marki Krowarzywa. Równolegle powstają dwa kolejne, mające na celu poszerzenie obszaru dostaw: jeden w dzielnicy Białołęka w stolicy, a drugi w Łodzi.

Sieć Krowarzywa do dalszego rozwoju poszukuje multi-franczyzobiorcy do otwarcia kilku lokali na Śląsku, w tym w Katowicach w wersji stacjonarnej i dark kitchen (czyli lokalu realizującego tylko dostawy).  

W ofercie Krowarzywa można znaleźć flagowe wegańskie burgery, w tym Beyond Burger, wrapy, kebab, a także zdrowe sałatki. Na spragnionych czeka autorskie smufi, świeżo wyciskane soki, domowa lemoniada oraz firmowe napoje butelkowe.

Marka równocześnie cały czas rozwija menu. Jeszcze w listopadzie w lokalach pojawią się dwa nowe smaki Vegan Kebabów: Vegan Kebab Hummus, Vegan Kebab Kimchi.

Vegan Kebab Polski z czerwoną kapustą i colesławem podbija kubki smakowe nie tylko wegetarian i wegan! To jedna z naszych najbardziej popularnych potraw, bardzo smaczna, sycąca i podręczna. Z łatwością można cieszyć się jej smakiem w domu i w trasie. Nowe smaki Vegan Kebabów, kimchi i hummus to nasze wyjście naprzeciw oczekiwań naszych Gości. Mamy nadzieję, że podobnie do oryginału zostaną pozytywnie przyjęte przez Klientów Krowarzywa – komentuje Kornel Kisała, szef kuchni Krowarzywa.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 12.11.2020
Aktualizacja: 12.11.2020