Polska sieć wegańskich burgerowni proponuje nowe dania w menu, które będą dostępne już od 30. listopada 2020. Ze względu na ograniczenia związane z pandemią koronawirusa, początkowo wszystkie kebaby można zamówić w wersji na wynos, ale również w dostawie na wszystkich portalach, z którymi współpracują lokale w poszczególnych miastach.

Poszerzamy ofertę Krowarzywa o kolejne dania kuchni street food, które doskonale również sprawdzą się w delivery. Nasze nowe roślinne kebaby w trzech wersjach są gigantyczne, sycące i świetnie smakują – mówi Krzysztof Bożek, współzałożyciel Krowarzywa.
Nowe propozycje to:
– Vegan Kebab Polski to polska wersja kebaba, z surówką z białej i czerwonej kapusty, z pieczonym seitanem i sosami do wyboru.
– Vegan Kebab Hummus to kebab z pieczonym seitanem, ze świeżymi warzywami, hummusem, pastą z bakłażana, marynowaną papryczką pepperoni i sosami do wyboru.
– Vegan Kebab Kimchi to kebab z pieczonym seitanem, z dodatkiem kimchi i marynowanej rzepy, ze świeżymi warzywami, kolendrą i sosami do wyboru.
Ze względu na rosnącą popularność naszej wersji kebaba, zdecydowaliśmy się na rozszerzenie tej części menu Krowarzywa. Kierujemy się bardziej w stronę tradycyjnej interpretacji tego dania. Sięgamy po świeżą kolendrę, hummus, baba ghanoush czy marynowaną rzepę. Najważniejszą częścią kebabów nadal pozostaje nasz mistrzowski seitan. Teraz będzie dostępny w trzech wersjach: kebab polski, kebab hummus i kebab kimchi – mówi Kornel Kisała, szef kuchni Krowarzywa.
Oprócz nowych dań, goście będą mieli możliwość wzbogacenia każdego burgera, wrapa lub sałatki o specjalne dodatki, takie jak hummus czy pasta z bakłażana (baba ghanoush).
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<


© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.