Kuchnia Regionów – nowa książka Łukasza Konika

Udostępnij artykuł
Znany szef kuchni na potrzeby publikacji zebrał i opracował aż 160 przepisów ze wszystkich regionów Polski. Wybrane receptury zostały podzielone według województw. Książka została wydana dwujęzycznie: po polsku i po angielsku.

Łukasz Konik to eksperymentator zafascynowany kuchnią polską. Z zaangażowaniem propaguje w Polsce i za granicą tradycje kulinarne wszystkich regionów naszego kraju. Dzięki tej fascynacji powstał zbiór 160 przepisów inspirowanych tradycjami kulinarnymi regionów Polski.

Za pomocą książki autor zabiera czytelników w kulinarną podróż: od morza po góry; od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, poprzez ciekawe kulinarnie województwo łódzkie, podlaskie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego. Zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą. Książkę można kupić m.in. we wszystkich placówkach pocztowych. Więcej szczegółów na: www.kuchniaregionow.pl

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 02.12.2020
Aktualizacja: 02.12.2020