Long Bar z koktajlem inspirowanym spektaklem w Teatrze Wielkim

Udostępnij artykuł
Limitowana edycja została zainicjowana „Fredrianą” odwołującą się do osobowości Aleksandra Fredry i jego komedii, na motywach których powstał balet. Bohaterką czerwca jest „Halka”.

Aby podkreślić charakter opery Moniuszki, pierwsze skrzypce gra delikatny i subtelny syrop z lawendy, obsypany kwiatami bzu ukrytymi w St. Germain. Nuta bogatego i soczystego prosecco jest zwieńczeniem obfitości uczuć głównej bohaterki. To będzie z pewnością esencja magicznej opowieści. Autorem koktajlu jest Karol Onyszko, menedżer Long Baru znajdującego się w Raffles Europejski Warsaw. Premiera opery “Halka” odbyła się w Teatrze Wielkim Operze Narodowej w zeszłą sobotę 8 czerwca 2019, a kolejne przedstawienia 11, 13 i 25 czerwca.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.06.2019
Aktualizacja: 10.06.2019