Restauracja powstaje w nadmorskim kurorcie i już w kwietniu tego roku zaprosi pierwszych gości. Lokal znajduje się blisko plaży. Szefem kuchni został Bartłomiej Malec, który działa w branży od 20 lat.
W ofercie poza klasycznym menu, zaplanowano również śniadania i lunche. Karta będzie bazować na rybach i owocach morza ze zrównoważonych połowów oraz produktach kuchni regionalnej, które będą pochodziły od zaufanych dostawców, jak również z hodowli ekologicznych.
W Morskim Zającu będą przenikać się trzy kultury: śródziemnomorska, kaszubska oraz polska. Ryby słono i słodko wodne, homary, dania wegetariańskie oraz steki zagoszczą na stałe w karcie. Stawiamy również na kreatywność, słuchamy opinii, sugestii, komentarzy. Całość będzie utrzymana w myśl koncepcji comfort food – jedzenie ma sprawiać radość. Z pewnością chcemy aby była to restauracja dla wszystkich, otwarta i przyjazna. Inspirowaliśmy się filmami „Noce w Rodanthe” i „Kroniki portowe” – mówią twórcy lokalu.
Morski Zając należy do Śląskich Kamienic, które w swoim portfolio posiadają też restaurację Śląska Prohibicja, Hornigold – apartamenty na wynajem i obiekt Fulinowo. Stoją za nimi współzałożyciele: Ofka Piechniczek i Kamil Kita.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.