Nobu To You – nowa oferta hotelowej restauracji

Udostępnij artykuł
Playlista z utworami, które zwykle można usłyszeć w restauracji, wiadomość od samego szefa kuchni Yannicka Lohou, sygnowane marką pałeczki i szybka dostawa samochodami BMW serii X7. Przede wszystkim jednak – japońsko-peruwiańskie jedzenie z nowoczesnym sznytem. To wszystko jest już dostępne w nowej usłudze restauracji Nobu Warsaw – Nobu To You. Marka wychodzi naprzeciw oczekiwaniom gości i uruchamia możliwość składania zamówień na dowóz i na wynos. Ceny pozycji w menu zaczynają się od 35 złotych.
Nobu experience

Biznesowy lunch, kolacja przy świecach czy celebracja ważnego życiowego wydarzenia wymagają wyjątkowej oprawy. Nobu Warsaw uruchomiło możliwość zamówienia kultowych dań z menu z dowozem, przy okazji oferując swoim gościom zasmakowanie podobnego przeżycia, jakiego doświadczyć można podczas pobytu w restauracji.

Chcieliśmy zaproponować naszym gościom coś nowego, nieco innego niż standardowa możliwość zamówienia jedzenia na wynos. Podczas przygotowania i planowania strategii Nobu To You, szukaliśmy wartości dodanych i elementów, dzięki którym słynne „Nobu experience” będzie dostępne dla każdego w zaciszu własnego domu. Nasi goście, poza kuchnią, cenią sobie niezwykłą atmosferę restauracji, którą tworzy otwarta i profesjonalna obsługa oraz muzyka serwowana przez DJa. Dlatego naszym celem było odtworzenie tych elementów na intymnym, domowym gruncie mówi Anthony Campaniaris, General Manager Nobu Warsaw.

ŚWIAT HOTELI wrzesień-październik 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Jedzenie z restauracji Nobu będzie dowożone na terenie Warszawy i okolic najnowszymi samochodami BMW X7. To efekt kolaboracji i ścisłej współpracy marek poszerzonej o kolejne wspólne działania. Samochodami będą poruszać się dedykowani pracownicy restauracji, którzy opanowali proces przygotowania dań i znajomość używanych składników. Każde zamówienie w eleganckim opakowaniu będzie uzupełnione o sygnowane marką pałeczki. Dodatkowo, goście otrzymają specjalną audio wiadomość od szefa kuchni restauracji – Yannicka Lohou. Za pomocą kodu QR dołączanego do zamówienia będzie można odsłuchać playlisty przygotowanej specjalnie na tę okazję przez warszawskiego DJa współpracującego na stałe z restauracją – Mike’a Konstantego.

Klasyczne dania z karty nobu

W ramach usługi Nobu To You goście mają okazję spróbować klasycznych dań z karty, których ceny rozpoczynają się już od 35 złotych. W menu znajdziemy m.in. wołowinę Wagyu, sałatkę sashimi z tuńczykiem i dressingiem Matsuhisa, sashimi New Style z łososia, homara z sosem wasabi pepper czy chilijskiego okonia morskiego umami.

Wybierając najpopularniejsze i najsmaczniejsze dania, naszym priorytetem było, aby nie straciły na jakości w drodze do domu naszych Gości. Wszystkim tym, którzy tęsknią za wizytą w Nobu Warsaw, gorąco polecam zamówienie dań w opcji na wynos. Dołożyliśmy wszelkich starań, by wrażenia dotyczące jedzenia pozostały tak dobre, jak te podczas pobytu w restauracji zapewnia Yannick Lohou, szef kuchni Nobu Warsaw.

W opcji na dowóz będzie można zamówić na przykład Black Cod Miso, inaczej czarnego dorsza z Alaski, który jest marynowany w słodkim sosie Miso. Historia tego dania sięga lat 80., gdy szef Nobu Matsuhisa każdego ranka udawał się na targ rybny, aby kupić świeże produkty do pierwszej restauracji, Jedną z powszechnie dostępnych ryb był wówczas czarny dorsz, który nie cieszył się popularnością w kulinarnym świecie. Szef Nobu, zainspirowany tradycyjną japońską metodą marynowania świeżych ryb w miso, postanowił stworzyć własną specjalną marynatę i opracował przepis właśnie z tą rybą na Miso z Czarnego Dorsza, który jest klasykiem Nobu po dziś dzień.

W menu nie zabrakło oczywiście takich pozycji jak sushi, shuko, opcji dla wegetarian czy premixów –  klasycznych koktajli Nobu Warsaw, które od dziś możemy przygotować również w domu.

Kolacja w twoim domu

Menu w ramach Nobu To You dostępne jest codziennie od 16:00 do 21:30. Dania zamawiać można telefonicznie już godziny 7:00. Dostawa możliwa jest na terenie całej Warszawy i okolic za dodatkową opłatą 40 złotych. Minimalna wartość zamówienia to 350 złotych. Menu oraz dane kontaktowe w celu złożenia zamówienia znajdują się pod tym linkiem.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 28.10.2020
Aktualizacja: 28.10.2020