Piekarnia Cukiernia Grzybki z nowym punktem

Udostępnij artykuł
Marka zwiększa swoją obecność w okolicach Warszawy. 6 maja pierwszych klientów zaprosił nowy punkt zlokalizowany przy ul. Husarskiej 1A w Legionowie. Będzie czynny od poniedziałku do piątku od 6:00 do 20:00, a w soboty od 7:00 do 15:00. To już piąty lokal sieci w tej miejscowości.

Na początku działalności sklep zaoferuje tradycyjne chleby na naturalnym zakwasie, ciasta i ciasteczka oraz kawę na wynos. Docelowo w ofercie znajdą się również przekąski – sałatki i kanapki.

Początki istnienia i tradycja piekarni Grzybki sięgają 1927 roku. 70 lat temu Henryk Cichowski otrzymał dyplom czeladnika w zawodzie piekarza.

Obecnie piekarnia Grzybki oferuje ponad 30 naturalnych rodzajów chleba. Te o niezwykle bogatym wnętrzu zawierają najwyższej jakości ziarna zbóż, pestki dyni, słonecznika, czarny sezam, nasiona Chia, jagody Goji czy śliwki kalifornijskie, a wszystko to w trosce o jak największe zadowolenie wymagających klientów.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 06.05.2020
Aktualizacja: 06.05.2020