Stava uruchamia nowe oddziały w siedmiu lokalizacjach

Udostępnij artykuł
W pierwszym kwartale 2021 roku największa franczyzowa sieć gastro-kurierska w Polsce będzie składała się łącznie z 37 oddziałów.

W ostatnich dniach ruszył oddział w Zakopanem. W najbliższych miesiącach kurierzy Stava będą dowozić posiłki z restauracji oraz zakupy ze sklepów również w Chełmie, Gdyni, Koszalinie, na Starym Mieście w Poznaniu, Radomiu oraz na warszawskim Ursynowie.

Rok 2020 jest niezwykle pracowity dla całej sieci Stava. Już w październiku Stava S.A. zrealizowała 105 proc. planu sprzedaży na cały 2020 roku, a na koniec listopada sprzedaż w całej sieci przekroczyła 15,4 mln złotych. Rośniemy z miesiąca na miesiąc, pozyskujemy nowych strategicznych klientów jak sieć McDonald’s oraz uruchamiany nowe oddziały – mówi Paweł Aksamit, prezes Stava S.A.

Stava planuje dalej intensywnie rozwijać sieć franczyzową. W 2021 roku chce uruchomić kilkadziesiąt nowych oddziałów w Polsce oraz pierwsze w Niemczech.

Spółka prowadzi obecnie emisję akcji w modeli crowdfundingowym. Środki pozyskane od inwestorów pozwolą jeszcze bardziej przyspieszyć realizację planów rozwoju sieci Stava. Więcej informacji o sieci oraz o samej emisji można znaleźć na stronie akcje.stava.pl.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 17.12.2020
Aktualizacja: 17.12.2020